Hihetetlen dolgot tett a francia nemzetgyűlés miután elfogadta, hogy az iskolai dokumentumokban is elismerjék az azonos neműek házasságát és egyben azt is, ha gyermeket nevelnének. Míg egyesek szerint a gyermeknevelés sem biztosan a legjobb, ha a gyerek szülei azonos neműek.

Mostantól azonban nem is hívhatják magukat anyának és apának, pusztán szülő1 és szülő2 – nek. Ez lesz a hivatalos verzió azoknál a családoknál is, ahol a szülők heteroszexuálisak, tehát egy férfi egy nő neveli a gyerekeket.

A módosítás ezáltal ismét a „normális” családokat érinti. Sokak szerint azonban a gyerekek lelke is sérülni fog ezáltal, amivel nem foglalkoztak a törvényhozók. Hiszen most a szülőknek kell elmagyarázniuk a gyerekeknek, hogy miért nem anya és apaként jelennek meg ezután a hivatalos dokumentumokban.

A feministák pedig egy másik oldalról is megközelítik a kérdést. Vajon ki lesz a szülő1 és ki a szülő2? A korábban apaként bejegyzett személy lesz az egyes számú, mint a családfő? Vagy esetleg az anya, hiszen anya csak egy van…

Előző cikkSzüléstörténet: egy anyukánk megrendítő esete a véletlennel
Következő cikkA 340 kilós Susanne nem foglalkozik gyerekeivel! A világ legkövérebb nője akar lenni!