nyár
Forrása : pregnancyandbaby.com

nyárBiztosan sokan megkaptátok már kismamaként, hogy nem szabad a napra menni, mert ebben a 9 hónapban nem a barnaság a legfontosabb.

Hirdetés

Pedig igenis fontos 20 hetes kismamaként minél több időt tölteni a szabadban, jómagam is igyekszem kihasználni a jó idő adta lehetőségeket.

Az eddigi tapasztalatok alapján a kis babónak is tetszik, hisz ha megérkezünk a strandra, mindig beindul a buli odabent. A nap jótékony sugarai nem csak a testet, de a lelket is feltöltik energiával. Ezenkívül pedig a barnított bőrszín még egy kismama önbizalmát is feltuningolhatja.

Habár ez a kilenc hónap nem a tökéletes külsőről szól, senki ne érezze magát kellemetlenül egy strandolás közepette. Lesznek, akik meg fognak bámulni, de ne is törődj velük! Neked ez életed egyik legszebb időszaka, és attól, hogy várandós vagy, nem kell mindenről lemondanod! Ne félj! A kisbabád kellőképpen klimatizált helyen van odabent a pocakodban, így nem kell attól tartani, hogy bármi baj érheti.

Persze vannak olyan tanácsok, amelyeket mindenképpen érdemes betartani

  • Mindenképpen fogyasszunk legalább 2-3 liter, forróbb napokon akár 4 liter folyadékot.
  • Kerüljük a tűző napot 11 és 15 óra között (mindennek van jó oldala – pont ebben az időszakban lehet jókat szundítani az árnyékon).
  • Kerüljük a meleg vizes medencéket, inkább válasszunk hideg, de nem túl hideg medencét vagy természetes vizet. Mint köztudott, a meleg víz kedvenc élőhelye a baktériumoknak, kismamaként pedig fontos mindenféle fertőzéstől távol tartani magunkat.
  • Mindig viseljünk kalapot, és takarjuk le a pocakunkat egy kendővel!
  • A nyári meleg napokon kerüljük a nehéz ételeket, fogyasszunk inkább sok gyümölcsöt és zöldséget!

Jó napozást, csobbanást és barnulást kívánok minden leendő anyukának és a kis pocaklakóknak is!

 

Hirdetés