Mindenki ismeri a jelenséget, mikor gyermeked egy ütött-kopott kedvenccel mászkál a lakásban. Ami már lyukas, büdös is, de elvenni nem lehet. Mit tegyél ilyenkor.

Hirdetés

Nyálrongy tippekNe figyelj oda!

Ha a gyerek nem mániákusan ragaszkodik a vigasztárgyhoz, akkor hagyd rá. Egy rossz szokást úgy tudsz eltüntetni legkönnyebben, ha oda sem figyelsz rá. Ha le akarod beszélni róla, akkor még jobban ragaszkodni fog. Ha viszont nem érdekel, akkor előbb – utóbb önerőből meg tudja majd vigasztalni magát.

Mossad ki!

A textil vagy plüss tárgyakat gyakran kell mosni (ha a gyerek alszik). Ha sokáig vársz, nem csupán a tárgy, hanem a szaga is jóleső érzéssel fogja eltölteni.

És a már kimosott tiszta illat ugyanolyan traumát fog okozni, mintha elvetted volna tőle a tárgyat.

Legyen több!

Ha a gyerek egy adott plüssállatot imád, legyen belőle több. Talán a házasságára már nem fog ezzel menni, de néhány évig biztos használni fogja.

Nehogy elfelejtsd!

Ha nyaralni mentek, vagy akár csak sétálni, nehogy otthon hagyd. Mert annak „beláthatatlan” következményei lehetnek.
Egy vonat elérése nem ér annyit, mint a kedvenc nyálkendő hidd el…

 

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nekünk plüssös anyagból készült “alvóskánk” van!kicsi plédecske mici-macis mintával és van belőle 2db most már! 🙂
    Mert előfordult hogy elfelejtettük elvinni a mamához így egy átüvöltött éjszaka után apának bizony haza kellett vezetnie majd 200km!azóta sehová nem megyünk el addig amíg alvóska be nincsen téve a táskámba! 🙂

  2. A 6 hós fiam a textilpelusért van oda. 😀 Azt húzgálja a fején át egyik kezéből a másikba. Van olyan, hogy úgy alszik el, hogy a fejére gyűri, de ő oldalra fordítja a kis arcát. 🙂 Természetesen ahogy elalszik, utána mellé rakom a fejéről.

  3. Nekünk egy macis nyálkendőnk van,amivel még csak ismerkedik a 4 hónapos Kincsem,de a textilpelust imádja :))

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..