kerti fürdés

Bálint a héten 122 hetes- már jó lenne nem számolni, de megszoktam. Mostanában a legújabb reggeli a tejes müzli. Vettünk nestlé golyócskákat és azt leöntve tejjel imádja a fiam. Már mondja, hogy „boci tejjel „ kéri…Ezt nem tudom honnan vette, mert boci tejet soha nem mondtuk neki.

Már éjjel is tejet kap. Tápszer nem volt két hete a patikában így nem vettünk. Azóta meg mindig elfelejtjük, így tápszert mostanában nem kap már.

Mostanában lefekvés előtt kell a mese- ha épp nem hulla fáradt a fiam. Már mondja miből meséljek és mit.

Ha valami ízlik neki, akkor arra mondja: Naon finom…

A héten eszünk:

  • Fekete faeper – nasi – érdekes az édeset nem szereti annyira
  • Karalábéfőzelék, virsli – ebéd
  • Kakaós csiga- reggeli
  • Húsleves – ebéd
  • Paprikás csirke – ebéd
  • Joghurt – nasi
  • Fagyi – nasi
  • Virsli ketchuppal – vacsora
  • Tojásrántotta, pirítós – vacsora
  • Sült krumpli és halrudacska – imádjuk

Anyuval a héten többször mennek a szelektív kukához szemetet kidobni. Bálint már mondja: „papíj, üveg, műanagflakon”..

A héten megint megnyírta Bálintot – már harmadszor – a fodrász Andi. Bálint nagyon jól viselte, csak a vége felé kérdezte már, hogy „kész Bájint, kész”…Persze a ruháját nem engedte levenni, így hajas lett, ezért viszketett a nyaka.

Délutánonként már várja, hogy menjünk a ház mögé. Mondja Marcihoz…Fürdés után Bálint minden gyerek fürdőpelusát kidobja a kukába, ő a kis szemetes. Ha épp nem fürdenek, akkor a fákat öntözik, vagy homokoznak a srácok.

Fürdés után azonban már kisgyatyót kap lenn Bálint, nem pelenkát. Kétszer is jelezte, hogy pisilnie kell. Ez abból állt, hogy fogdosta a fütyijét és látszott, hogy feszeng. Az udvaron azonban nem akart pisilni, tehát feljöttünk. Itt sem akart a wc-be pisilni, inkább a pelenkát várta. Aztán nagy rábeszélésre ráült a wc-re és belepisilt. Nagy ovációt kapott, és persze ő húzhatta le a wc-t. Nagyon örült neki.

A legnagyobb mégis, mikor a garázson keresztül autó érkezik hátra a kertbe. Ilyenkor az összes gyerkőc- 3 fiú és egy kislány – sorfalat állnak és nézik, ahogy az illető beparkol, közben pedig le és felmegy a garázsajtó…Már mi felnőttek nevetünk ezen, hisz sokszor az autósnak kellemetlen, hogy ennyi szempár előtt kell produkálnia magát.

Fürdéskor új butaság, hogy iszik a medencéből…
Este lefekvés előtt pedig már mondja: „füjdés, alvás”

A héten még nagy sikere van a legónak. Szülinapra kapott egy vonatos dupló legót. Most azzal kellett játszani. Építettünk állomást, Bálint pedig a meghatározott számú köröket tette meg a vonattal.

Mivel nekem dolgoznom kellett itthon, ezért anyuék elmentek egyet csavarogni. Világgá mentek, ahogy Bálint mondta. Földalattival elmentek a végállomásig, majd a Duna parton villamosoztak egyet. Bálintot persze ismét a villamos számai érdekelték, nem a kilátás.

Én elég régóta foglalkozom a spiritualitással is, ezért a hétvégén egy tanfolyamon vettem részt. Így anyuval volt Bálint. Persze megint előjött a fiamból, mikor este hazaértem, hogy duzzogott, hisz itt hagytam. Mint mikor dolgozni mentem.

A következő hét elején jött a front. Bálint hihetetlen elviselhetetlen volt. Tudta, hogy rosszalkodik, mert mondta is „nem szabad”, de csak azért is csinálta. Este már alig vártam, hogy menjünk le a fiúkkal játszani, mert nagyon fárasztott a fiam.

Lenn Marcival játszott Bálint. Egymást hülyítették. Bálint mindenben utánozta a 3 éves fiúcskát. Kergetőztek, négykézláb másztak, versenyeztek. Már mondtuk, mi szülők, hogy mi akkor fogadjunk a gyerekekre, hogy legalább haszon legyen a versenyen…

Bálint – mikor Marci előre négykézlábazott – csalni próbált. Felállt és szaladt a kisfiú után, majd a célvonal előtt lement négykézlábba. Persze így is vesztett…

Előző cikkMegszületett Christina kislánya
Következő cikkBenti játékok: kirakó, óra, könyvek, diavetítő, stb… (28. hónap)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .