Grossesse 3Minden nyár, bárhol legyünk a rekkenő hőségről szól. Van, aki szereti ezt az időjárást, s van, aki egyenesen szenved a melegtől. Vajon milyen érzés áldott állapotban lenni a közel 35-40C°-ban?

Hirdetés

Mire kell ügyelnünk nyáron?

A sugárzás  UV-A, UV-B károsító sugarak. Mindenki tudja, hogy nyáron déltől 3-ig tart a kritikus napsugarak ideje, s ilyenkor kerülnünk kell a napfürdőt.

A pocaklakóra is ugyanolyan hatással vannak ezek a káros napsugarak?

A válaszom: nem.

A babát a pocakunk tökéletesen megvédi a különféle sugárzásoktól, így az ő egészségéért nem kell aggódnunk napozás alatt. A saját védelmünk érdekében, muszáj kerülnünk ezt az időintervallumot, ha terhesek vagyunk, ha nem! Természetesen nem tiltott egy délutáni napozás, amennyiben az jól esik, de szem előtt kell tartanunk, hogy keringési állapotunk terhesség alatt megkétszereződik, így a nyári melegben jobban leterhelődik szervezetünk. E probléma elkerülésére húzódjunk inkább egy fa biztonságot nyújtó lombjai alá!

Nyári étel- és italfogyasztás.

Mit együnk/igyunk, mit ne együnk/igyunk a hőségben?

Válaszom: mindent ehetünk, ami csak jól esik.

A hőségben általában úgyis a gyümölcsökre vágyakozunk, így azt fogyasszuk bátran, amennyi csak belénk fér! A változatos étrend és a sok gyümölcs biztosítja a vitaminok és ásványi anyagok folyamatos pótlását, továbbá a gyümölcs- és zöldségfélék rengeteg folyadékot tartalmaznak, amik újrapótolják vízveszteségünket (nyáron fokozott figyelmet kell fordítanunk vízháztartásunkra!).

Terhesség alatt ajánlott a szardínia fogyasztása, mert az a magzat csontozatának építőköve lehet, továbbá a zöldfélék és a sárgabarack, amik a baba vasraktárát képezik, illetőleg a sötétzöld színű leveles zöldségek – mint például brokkoli, spenót stb. –, melyek a központi idegrendszer fejlődéséhez szükségesek.

Amit jobb, ha kerülünk, azok a puffasztó zöldségek.

Úszás.
A fürdőzés és rendszeres úszás rendkívül jót tesz a kismamáknak. A vízben sokkal könnyebben mozognak és pihentetni tudják az előrehaladott állapotban már fájós háti és gerinctájéki izmokat, ízületeket. Kismamák számára inkább a természetes vizek ajánlottak. Sok fürdőző kismama fél ¬joggal¬ a hüvelyi fertőzésektől. A higiénés rendszabályok maximális betartása mellett ettől nem kell tartani, ám ha félelmüket ez nem oszlatja el, kezelőorvosuktól kérhetnek olyan hüvelykrémet, amely védelmet nyújthat.

A nyári terhesség alatt tehát rengeteg lehetőségünk van jól és biztonságban érezni magunkat.


Remélem hasznos volt?
_____________

Ha tetszett osszd meg az ismerőseid között 🙂

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok. Kérlek, hogy néha like-old vagy kommenteld és osszd meg a bejegyzéseimet, különben a Facebook nem osztja meg feléd a friss tartalmat!

Köszönöm szépen!

Hogyan védjük …  
Nyári terhesség
Mire figyeljünk… Hogyan öltöztessük

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..