baba, csecsemő, illat, babaillat
Forrás: pixabay

Georgia államban egy pár megnyerte a pert, mely szerint a kislányuknak az Allah nevet adhatják.

Az állami hivatal visszautasította a születési kivonat kiadását, mert problémájuk volt a ZalyKha Graceful Lorraina Allah névvel: egyik szülő sem viselte az Allah vezetéknevet. Indoklásuk szerint a kislánynak az egyik szülő vezetéknevét (Elizabeth Handy és Bilal Walk), vagy azok kombinációit adhatják.

Azonban a helyi törvények szerint bármilyen vezetéknévvel anyakönyveztethető a gyermek, amennyiben az nem provokatív vagy sértő másokra nézve.

Nihad Awad, az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok nevű szervezet igazgatója szerint néhány arab név egyébként is kapcsolatban van valamilyen mélységben az Istennel, így például az Abdullah jelentése “az Isten szolgája”. Azonban hozzátette: “Nem érdemes csak az Allah-ot használni, mert nem fejezi ki elég pontosan a névadás szándékát.

Végül az Amerikai Civil Szabadság egyesület segített a szülőknek érvényt szerezni az akaratuknak a hivatallal szemben.

Ez egy fontos megmérettetése volt a szülői jogoknak a törvény előtt.” – mondta el a szervezet tagja, Andrea Young – “Senki sem szeretne olyan világban élni, ahol a hivatal mondhatja meg, hogyan nevezheted el a gyermekedet.

A szülők elmondásuk szerint nem kulturális okokból szeretnék így nevezni a kislányukat, egyszerűen nemes névnek tartják.

Forrás: BBC News

Előző cikkBarackpopsis babák a neten
Következő cikkEgy gyászoló anya vallomása! Őszinte részvétünk!