Meghalt egy 43 éves férfi Veszprémben a minap, és kisgyermekei azt hitték, alszik, ezért békésen játszottak mellette. A munkából hazaérkező édesanyjuk vette észre, hogy elhunyt a férje.Szépségideál miatt etetik halálra a kislányokat

– Nem tudom felfogni azt a szörnyűséget, borzalmas tragédia történt minálunk! – mondta könnyeivel küszködve a 35 éves Mária. A fiatal, veszprémi nő felidézi, szokás szerint elment a gyárba dolgozni kedden reggel, és a férjével megbeszélték, hogy ő viszi el a kicsiket, az ötéves Lajost és a hároméves Natáliát a bölcsődébe, illetve az óvodába. Mária a tragédiáról akkor értesült, amikor délután hazaérkezett a munkahelyéről. Már azt is furcsállta, hogy otthon vannak a gyerekek, mert ez nem így szokott történni. Aztán látta meg, mi történt a férjével.

Mária nem tudja felfogni a szörnyűséget, a borzalmas tragédiát, ami náluk történt

– Szörnyű volt szembesülni a halállal, azzal, hogy nincs többé a férjem, a kicsik édesapja! – mondja sírva az asszony. Mária arról is beszél, hogy a gyerekek előtt próbálja tartani magát, és úgy élni az életet velük, ahogy a kicsik megszokták, de amikor magára marad, rátör a zokogás, a végtelen szomorúság, mert a családfő mérhetetlen űrt hagyott maga után. A gyerekek sokszor kérdezik, hogy hol van apa, mikor jön haza, főleg a kisfiú hiányolja nagyon.

Mária azt még nem tudja, miért kellett ilyen hirtelen és fiatalon meghalnia a férjének, az majd később, a boncolás után derül ki.