Régen már az óvodában és az iskolában is következetesen szoktatták át a balkezes gyerekeket a jobb kezes írásra. Szerencsére kiderült, hogy ez nemcsak butaság, de veszélyes is.

Hiszen a balkezesek az agyuk jobb felé használják az írás készség miatt, viszont a bal félteke is munka alatt van. Míg a jobbkezesek inkább az agy bal oldalát használják. Tehát a balkezesek tényleg kreatívabbak és sokszor okosabbak is.

Ha azonban átszoktatjuk őket, óriási törést okozunk a fejlődésben és az kézügyességben is.

Nem gondolnánk, hogy van még olyan, aki ma is bűnnek érzi, ha a gyerek bal kézzel ír. Azonban, hogy mindezt egy pedagógus tegye meg, már elképesztő.

Az oklahomai óvónő írásbeli figyelmeztetést küldött az anyának, hogy fia maga a gonosz, mert bal kézzel ír.

A négyéves Zajde Sands anyukája ugyanis azért kapott írásbeli figyelmeztetést kisfáról, mert a gyerek nem a jobb, hanem a bal kezébe vette a színes ceruzákat rajzolásnál, és mivel az Ördög is balkezes, nyilvánvalóan a fia maga a gonosz, számolt be a Dailystar.

Az óvónő pedig ezért a viselkedéséért megnevelte a gyermeket. Mikor ezt az anya megtudta, rettenetesen megharagudott a nőre.

A szívem szakad meg érte, azért mert valaki hisz ebben, elhitette a fiammal is, hogy rossz és gonosz ember csak azért, mert balkezes. Ez őrület – mondta.

A gyermeket másik óvodába viszi az anya, de az intézmény nem szeretne nyilatkozni.

Előző cikk2 órával szülés után szexelt férjével a kórházban! A babája mellett!
Következő cikkSaját férjére is allergiás a 29 éves nő

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .