Egy örökbefogadási ügynökségnél lehetőség nyílt a szeretetteljes emberek számára, hogy újszülött babákról gondoskodjanak.

Hirdetés

Ez egy rövid távú lehetőség, mindössze négy hetes időszakot jelent.Az országos örökbefogadással foglalkozó ügynökségek önkénteseket keresnek egy különleges munkára. Ezen önkénteseknek az lesz a feladatuk, hogy az újszülött babákkal töltsék idejüket és szeretgessék őket, mielőtt a végleges, örökbefogadó otthonukba kerülnek.Amíg az önkéntes anyukák és apukák gondoskodnak az újszülöttekről és ölelgetik őket, addig a szülőanya eldönti, hogy szeretné-e ténylegesen elindítani az örökbeadási folyamatot. Ez kedves, gondoskodó ember ilyen csodálatos módon képes hozzájárulni a társadalmi értékekhez.Az időtöltés egy újszülött babával az egyik leghálásabb tevékenység, amit az ember végezhet. Lássuk, mi a háttere ennek az új önkéntességi hullámnak.

A kezdet

Egy ilyen jellegű törekvés, mint az országos önkéntes ápolási trend, a létrejöttét annak köszönheti, hogy nagy igény volt rá. Az országos örökbefogadási ügynökségeknek csökkent a finanszírozása és a munkavállalók száma. Az örökbefogadott gyermekek száma pedig minden évben emelkedik, most jelenleg ez a szám magasabb, mint 150.000 gyermek évente.Ezért a nemzet arra kéri a gondoskodó felnőtt embereket, hogy szenteljenek idejükből ezen értékes gyermekek szeretgetésére is. Számos felnőtt jelentkezett az önkéntes tevékenység ellátására.

Hogyan működik

Ez nem egy hosszú távú önkéntes pozíció. Az önkéntes ápolók mindössze kettő-négy hétig kell gondját viseljék az újszülött babáknak otthonaikban. A létesítmény fedez minden költséget, ami a gyermek étkeztetéséhez, pelenkázásához, öltöztetéséhez és utaztatásához szükséges. Ilyen módon az önkénteseknek egyedül arra kell koncentrálni, hogy rengeteg szeretettel halmozzák el a babát.Ezen rövid távot, kettő-négy hetet felölelő gondozás is segít csökkenteni a csecsemőknél tapasztalható szeparációs szorongást. Miután a szülőanyja meghozza végső döntését, annak megfelelően a csecsemő vagy hozzá vagy pedig az örökbefogadó szülőkhöz kerül. Nagyon fontos, hogy az önkéntesek megértsék és tudatában legyen vele, hogy az ő szerepük rövid távú.A pályázati folyamat során az ügynökség minden jelentkezőt széleskörűen és alaposan megvizsgál, így biztosítva, hogy a babák biztonságosan legyenek elhelyezve. Az ügynökségek a  otthonait is meglátogatják, hogy meggyőződjenek róla, a csecsemők számára megfelelő a környezet és minden biztosított a fejlődésükhöz, amíg az önkéntes szüleikkel vannak.

Alternatív programok

Néhány kórházban egy alternatív program keretein belül kérik az embereket, hogy menjenek be a hozzájuk, és ott a helyszínen ölelgessék az újszülötteket. Természetesen nagyon hosszú a várólista, hiszen rengeteg ember szeretne a programban részt venni. Te nem szeretnél megölelni egy újszülött babát?Az önkéntesek erre a programra is beadhatják jelentkezésüket, hiszen minden ölelés segíti a babák fejlődését. Az ölelés magával az önkéntessel is csodákat tehet.

Az önkéntes munka előnyei

Az újszülöttek gondozásával kapcsolatos önkéntesség számos előnnyel jár mind a két fél számára. A gyermekek megkapják a megfelelő figyelmet és szeretetet amire szükségük van miután a világra jöttek. Az önkéntesek hozzáadnak a közösségi értékekhez, mindamellett, a néhány hét alatt, amíg a csecsemőről gondoskodnak, megtapasztalhatják a szülői lét örömeit. A kórháznak is nagy segítséget jelent, mivel nincs elég emberük a feladatok elvégzésére. Mindezek mellett a szülőanya számára is hasznos, hiszen nyer egy kis időt, hogy nyugodtan, minden szempontot figyelembe véve hozza meg végső döntését az örökbeadással kapcsolatban.

Gondolj bele, micsoda segítség ez néhány újszülöttekkel foglalkozó szervezet számára a világon, és meséld el mindenkinek ezt a lehetőséget. Ez lehet életed egyik legjobb döntése.

Forrás: apost.com

Hirdetés