Pár helyen már feltűntek azok a plüssök, amiken az alábbi felirat látható: “Nem elveszett játék vagyok, csak Rád vártam!” Aki pedig elolvassa a levélkét, megtudhatja, hogy a plüssök egy nemes feladatot is ellátnak. Egy beteg kisfiúnak gyűjtenek, aki Zentéhez hasonlóan, gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA 1) szenved.Az első karácsony a babával

Hirdetés

Zsombiért egy ország fogott össze

A kisfiúnál 4-5 hónapos kora körül jelentkeztek a tünetek. A szívbetegséggel küzdő Zsombit meg is műtötték a szívével 5 hónapos korban. Ezután derült ki, hogy SMA-s. Zsombi szíve miatt nem kezdhették el azonnal a terápiákat, tornákat.

Gyűjtésbe kezdtek

– Szeretnénk, ha lenne esélye teljes értékű életet élni, ezért döntöttünk úgy, hogy Zente, Levente és Noel után mi is gyűjtésbe fogunk annak érdekében, hogy a gyermekünk megkaphassa az egyszeri Zolgensma-kezelést”

– mondta az édesanya a Blikknek adott interjújában.

A most 10 hónapos kisfiún a 700 millió forintba kerülő Zolgensma-terápia segíthet. A Zolgensmát kétéves korig be kell adni, de minél előbb, annál jobb. Az országos gyűjtés elkezdődött a kisfiú javára, de még messze a cél.

A plüssök szerepe

Zsombiért sokan szurkolnak és még többen akarnak segíteni. Szegedről indult a plüssterjesztés. Először Makkosházán jelentek meg a plüssök, amit a Plüssterjesztők Zsombiért közösséghez köthető.

Te így csatlakozhatsz!

  • ha van felesleges plüssjátékod, rakj rá egy pici borítékot,
  • a borítékra írd rá: “Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam” és rajzolj rá egy szívecskét,
  • a borítékba pedig helyezz egy cetlit, amin megkéred rá a plüss megtalálóját (egyben vadonatúj gazdiját), hogy utaljon 700 Ft-ot a játékért cserébe a Szép jövőért Zsombornak Alapítványnak.

Írd rá az alapítvány számlaszámát is: 11734152-21916838

IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000

Forrás : http://pecsaktual

Hirdetés