Paleolit babaételeket állít elő egy anya, miután nem talált a polcokon az elképzeléseinek megfelelő bébiételt.

Egyre népszerűbbek a különböző étkezési szokások. A paleolit, vega és vegán étrendek egyre elterjedtebbek. Sok felnőtt pedig már fanatikus módon ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy csak ezekkel a módszerekkel tudja megőrizni az egészségét. Ritkán akad kivétel, akinek a kisbabája egészsége fontosabb, mint a saját étkezési szokásai.

Hirdetés

Sajnos a legtöbb esetben csak évek évtizedekkel később derülnek ki ezeknek az árnyoldalai, esetleg negatív hatásai a szervezetre.

Vannak olyan szülők, akik élesen elutasítanak bizonyos ételfajták fogyasztását. Annyira, hogy azt még kismamaként sem eszik meg, akkor sem, ha a babájuknak szüksége lenne rá. Keresnek inkább egy olyan orvost, akinek az elvei egyezik az övéikkel. Így pedig igazolva érzik saját magukat.

Később, amikor a gyermek már nem szopik és jöhetnek a szilárd ételek is, szintén esélyt sem adnak arra, hogy a gyermek saját maga döntse el, milyen ételeket szeretne enni.

Így vannak olyan gyerekek, akik csak az óvodában találkoznak először hússal – ha a szülő nem speciális óvodába viszi őket – ott pedig a „kényeskedése” miatt esetleg ki is közösíthetik. Nem hívják meg születésnapokra – hiszen a többi szülőnek teher lehet egy ilyen étrendű kisgyermek.

És valljuk be, nekünk sem esne jól, ha a gyermekünk szülinapi zsúrján egy kis barátja szomorú arcát kéne nézni, hogy ő bizony nem ehet a tortából, mert tejtermék van benne. És nem azért mert érzékeny rá, csupán azért, mert a szülei szerint a vegán étrend a legjobb.

Egy anya is hasonlóan gondolkodott amikor céget alapított, paleolit babaételekkel. Azt mondta megdöbbent, amikor a picijét szilárd ételre akarta szoktatni, hogy nem tud neki milyen ételt adni, mert egyszerűen nem volt számára megfelelő a polcokon.

A paleolit ételekben nincs tej, gabona stb, de természetesen a paleolit baba – vagy majd már kisgyerek – csokit sem ehet soha.

Hirdetés