Orvosi csoda vagy az élni akarás lehet a háttérben?Orvosi csoda! 23 hetesen született a baba! Ma már egyre lejjebb tolódik az a magzati kor, amikor ha a baba megszületne már életben tudják tartani az orvosok. Ez azonban nem csak az orvostudomány fejlődésének köszönhető. Sok babát egyszerűen képtelenség életben tartani. Míg mások a csodával határos módon életben maradnak, sőt egészen gyorsan és egészségesen fejlődnek.

Hirdetés

 

Orvosi csoda! 23 hetesen született a baba!Így történt ez walesi kórházban is. A kislány a 23. terhességi hétben jött a világra. a koraszülött baba azonban még éppen abortusz időhatáron belül született. Itt ugyanis nem a 12. terhességi hét az abortusz felső határa. Idősebb magzatokat is elvetethetnek a szülők, főleg, ha a piciről kiderül, hogy betegen születne majd meg.

Ebben az esetben azonban az édesanya nem mondott le a piciről. Már három spontán vetélésen esett át korábban, és úgy érezte minden baba megérdemel legalább egy esélyt.

Így kérte, hogy az orvosok próbáljanak meg mindent az életben maradása érdekében. Meabhot tehát életben tartották.

Orvosi csoda! 23 hetesen született a baba!A kislány súlya még fél kilót sem ért el, ezért az orvosok nem sok esélyt láttak arra, hogy megérje akár a másnap reggelt is. 6 hónap elteltével azonban egészségesen mehetett haza a szülei társaságában.

A család most végtelenül boldog, hogy ilyen jó döntést hozott. Az édesanya pedig mindent megtesz azért, hogy az abortuszhatárt is lejjebb vigyék. Hiszen elképesztőnek tartja azt, hogy egy ekkora magzatot még az anya el tud vetetni.

Forrás: Nlc

Hirdetés