A kép illusztráció

Gyakran hallani a különböző médiákban olyan orvosi esetekről, ami szinte hihetetlen, az ember szinte elképzelni sem tudná…csodák, furcsaságok márpedig vannak.

Orvosi csodák a babák világából!Magzat a magzatban
Ez egy nagyon ritka fejlődési rendellenesség. Az ikerterhesség egyik nagyon korai szakaszában az egyik iker úgymond bekebelezi a másikat, így az elhal, és ikertestvére testében tovább növekszik…A legtöbb esetet már a születéskor észlelik, és az elhalt parazita magzatot el is távolítják a sebészet. Pár évvel ezelőtt egy nyolc hónapos kislány hátáról operálták le az ikertestvérét, mert az hátráltatta a növésben. Egy ilyen elhalt magzat akár több kiló is lehet, és leginkább egy daganatra hasonlít.

Orvosi csodák a babák világából!

Fél évszázada terhes

Egy 75 éves marokkói asszony évekkel ezelőtt kórházba került erős hasi, medencetáji fájdalommal. Mint kiderült, halott magzatát hordozta ezidáig méhében, viszont az asszony 46 éve nem volt terhes. A baba még a terhesség vége felé elhalt, és hozzánőtt anyja hasfalához, megkövesedett állapotban. Ezt a betegséget éppen ezért kőmagzatnak is hívják, hiszen az embrióban elhalás után elmeszesednek a szövetek, így kemény szerkezetű kődarabhoz hasonlít.

Orvosi csodák a babák világából!7 baba….nem….8…

Egy amerikai nő mesterséges megtermékenyítés után nyolcasikreknek adott életet. Azonban ez a szülés pillanatáig nem derült ki, hiszen az ultrahangfelvételek alapján hét pocaklakót láttak csak. Egy hatalmas orvoscsapattal, 46 fős létszámmal végezték el a nőn a császármetszést, ami alig öt percig tartott. Mindenki megdöbbenésére az addig számolt 7 baba után még egy “lapult” az anyaméhben, és az összes baba életben maradt, ezzel a szüléssel rekordot is döntöttek, hiszen ez az első ilyen alkalom.

Előző cikkA törlesztési moratórium legnagyobb nyertesei a Babaváró hitelesek
Következő cikkEgyidős a kisbabájával az édesanyja!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .