A babakocsi vásárlás is nagy feladat az új család számára. Mivel a kocsit még akkor vesszük meg, mikor a baba pocakban van, ezért lehet nehéz dolgunk van. Első babánál tulajdonképpen nincs viszonyítási alapunk, fogalmunk sincs mire figyeljünk a babakocsinál, azt sem tudjuk milyen funkciókra ügyeljünk. Igazából első babás kismamiként sokan még életünkben nem toltunk babakocsit sem – talán csak gyermekként a játék babakocsit.

Így elég nehéz választani, hisz ma már széles választék van a babakocsik terén is az üzletekben. Persze nem csak küllemben, funkcióban, de az értékükben is különböznek a kocsik. Az alábbi összesítésben elolvashatjátok mire figyeljetek, ha babakocsit vesztek…

babakocsi

  1. Lakóhelyünk környékén, illetve ahol a babakocsit használni fogjuk, bevásárló hely, orvosi rendelő, játszótér, nagy szülők lakóhelye stb. vizsgáljuk meg az útviszonyokat, a járdák állapotát. Minél rosszabb útviszonyokat tapasztalunk, annál nagyobb kerekű babakocsit szükséges választanunk.
  2. Vegyük figyelembe azt is, hogy kell-e a babakocsival lépcsőzni, alul-felüljárón cipekedni. Ha ez valószínű, úgy könnyebb és jobb fogású babakocsit érdemes választani.
  3. Feltétlenül mérjük fel a babakocsi tárolási helyét, az autó csomagtartójának méretét is. Minél szűkebb hely áll rendelkezésre, annál fontosabb tulajdonság a babakocsi összecsukási mérete. A legpraktikusabb nem túl bonyolult csukási mechanizmussal rendelkező kocsit választani.
  4. Mérjük fel az ajtónyílások méretét, a kertkapu, lépcsőházi ajtó, lift, kisbolt, esetleg közlekedési eszköz ajtaját, melyben nincs kivéve a középső kapaszkodó. Ezek figyelembevételével válaszuk meg a babakocsi szélességét.
  5. Lehetőleg olyan babakocsi márkát válasszunk, melynek biztosított a magyarországi szervíz háttere. Akár csekély alkatrész meghibásodása esetén is használhatatlanná válhat a kocsi, és annak javítása itthoni szerviz nélkül körülményes lehet. Ennek érdekében kerüljük a kis darabszámban importált, és interneten vásárolható babakocsikat. Ezek esetében a reklamáció kezelése és a garancia érvényesítése is bizonytalan.

1905-ös babakocsi

1905-ös babakocsi

iker_babakocsi

babakocsi_Baby-Car-Seat

 

Előző cikkWC-re szoktatás? Hasznos tippek gyakorló anyukáktól!
Következő cikkFogfehérítés: olcsó és hatékony- meglepő, de működik!