Karen Klein a férjével és a tízéves kisfiával a Grand Canyonhoz utazott karácsonykor. Azonban a GPS elnavigálta őket egy erdei földútra, ahol elakadtak az autóval. Hiába próbáltak meg mindent, be kellett látniuk, hogy önállóan ezt nem fogják tudni megoldani, a kocsi ugyanis nem mozdult. Térerő pedig nem volt a fák miatt.

Az út, amiről letértek, 16 kilométerrel arrébb volt már. A férjnek, Ericnek nemrégiben egy baleset miatt megsérült a háta, ezért Karennek kellett vállalni az utat, amit a 90 centis hótakaróban kellett megtennie gyalog.

Karen megkönnyebbült, amikor megpillantotta a nemzeti park főútját, abban bízott, hogy hamarosan arra jön majd egy autós, akitől segítséget kérhet. Azonban nem volt forgalom, mivel a rossz idő miatt lezárták az utat.

Nem volt más választása, minthogy továbbmenjen, a nemzeti park bejárata még 22 km-rel arrébb volt. Időközben besötétedett és elkezdett havazni is. Karen kimerült. De tudta, ha feladja, a családja ott fog meghalni az erdőben. Nyárfagallyat rágcsált és havat evett, hogy legyen energiája.

klein-karen-1024x575

Karen végül harminchat óra gyaloglás után talált egy faházat, ami azonban zárva volt. Betörte az ablakot, hogy bemásszon, hátha talál valami használhatót. Azonban bejutva a házba összeesett.

Közben az autónál maradt családtagok a kocsiban aludtak, a férj pedig már tudta, hogy valami baj történt, hiszen nem hallott semmit Karenről régóta, és segítség sem jött. Ígyhát ő is elindult. Észak felé ment a térerőben bízva, és 25 km megtétele után sikerült is telefonálnia, a segélyhívót tárcsázta.

Az operátornak elmondta, hogy már több mint egy napja állnak egy erdő közepén. A mentőcsapatok azonnal a segítségükre siettek, hómobilokat használva. Szerencsére hamar sikerrel jártak, és megtalálták az autót, távolabb a férfit, és a nyomokat követve Karenre is rátaláltak a faházban. Mindhármójukat kórházba kellett szállítani.

Karen azt nyilatkozta, hogy csak az ösztönei hajtották, az járt a fejében, hogy anya, és nem lehet, hogy nélküle nőjön fel a fia.

A megyei sheriffhelyettes szerint valóságos karácsonyi csoda, hogy a család minden tagja túlélte ezt a borzalmas kalandot, és újra együtt lehetnek.

Előző cikkNincs Karácsony Kevin nélkül! Gondoljuk újra!
Következő cikkÚjszülött baba