Elkerülhetetlen, hogy télen sötétben sétálj a kisbabáddal. Hiszen hónapokon keresztül 4 óra után már sötétedni kezd. Ilyenkor még elmész a nagyobb testvérért az óvodába vagy éppen vásásrolni mentek. Az autósok többsége is ilyenkor indul haza a munkából vagy épp rohan még el a gyerekekért az iskolába. Vannak azonban olyan óvintézkedések, amikkel biztonságosabbá teheted ezeket az utakat, ha gyalog indultok el.

Látszódj!

Néhány bokára vagy csuklóra szerelhető fényvisszaverő szalagot bárhol beszerezhetsz. Te is használd, de a babád bokájára is tegyél, hiszen ő előbbre áll a babakocsiban – akár a zebránál, akár az úton- mint te, hiszen te a kocsi mögött mész.

Útvonalterv!

Ha teheted és a megszokott útvonalaidon sétálsz próbálj kivilágított helyeken haladni. Ott ahol több hasonló anyuka is sétál. Ha csupán levegőztetni viszed a babád, keress inkább népszerű parkokat vagy sportpályákat. Ott nem jöhetnek autók.

Ismert úton haladj!

Ha mégis muszáj sötétedés után még a városba rohangálnod, olyan helyeken menj, amit már jól ismersz nappalról. Babakocsival eleve nehezebb sötétben közlekedni, így jó ha tudod, hol vannak bukkanók, esetleg magasabb járdaszegély. Természetesen a zebrákat is vedd figyelembe. Sajnos sokan a sietség miatt nem használják ezeket.

Ne egyedül!

Ha olyan helyen élsz, ahol sötétedés után már nincsenek sokan az utcán, akkor inkább párral menj sétálni. Ha apa otthon van már, akkor csald el egy kis sétára. Ezalatt beszélgetni is tudtok. Ha ő nem tud veled menni, keress hasonló babakocsis anyukákat, akikkel biztonságosabban tudtok közösen levegőzni. Ezzel az ingyenes alkalmazással megtalálhatod a hozzád legközelebb eső sétapartnereidet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zappyware.kismamat

 

Forrás: Eva