2014. novemberét írjuk.  Bálint már 201 hetes és 47 hónapos.

Szerdán feljöttek nagy Marciék, nagyot játszottak Bálinttal. Csütörtökön Tescos bevásárlás, Bálint jól kirohangálta magát. Szombaton Dunaújvárosba utazott a család, este érkezés után a Burger Kingben volt a vacsora.

Vasárnap Eleven Parkba vittük Bálintot. Nagyon élvezte. Hétfőn kezdődött az új óvodai hét, rögtön tornaórával. Délután  4-kor mentem Bálintért az oviba, hazaérve rögtön megtalálta a kis szobában az ajtó mögé bújt nagymamát, akivel – miután Bálint bedörgölt egy kakaós csigát, – el is mentek csavarogni. Felszálltak egy 3-s villamosra, és kivillamosoztak az Erzsébet aluljáróig. Bálint rögtön megjegyezte, hogy gyorsabban megy a villamos, mint a felújítás előtt. Tárcsás forgalomirányító vezetett át a zebrán. Bálintnak nagyon tetszett, és millió kérdést tett fel a tárcsával kapcsolatban. A Trófeába mentünk, és a kettőnk titkaként megrendeltük Anya névnapi vacsoráját. Bálint utána csak azzal foglalkozott, hogy hányat alszunk még addig? Nem értette, hogy miért 30-t, de amíg visszaértünk a villamoshoz, szépen végigszámlálta többször is a harmincat. Bevásároltunk a CBA-ban, ahol Bálint kirohangálta magát. Csak a pénztárnál találkoztunk, meg is kértem, hogy tegye a helyére a kosarat. Bálint készségesen rakodott. Az ismerős pénztárostól kapott egy kártyát, de Bálint nem kérte. Mikor megkérdezte, hogy miért nem, Bálint magától értetődően válaszolta, hogy MÁR MEGTELT A HŰTÓAJTÓ A KÁRTYÁKKAL. Hat óra elmúlt már mire hazavillamosoztunk. Bálint azonnal Anya mellé telepedett a kanapéra, és narancslevet kortyolgatva bekapcsolódott egy pénz gyűjtős számítógépes játékba. 7- kor fürdéshez készülődtünk, de Bálint húzta az időt, mert a TV-ben éppen a Maradj talpon ment. Végül a Tv kikapcsolása után gyorsan ment a fürdés és a vacsora is.

Délután az oviban a gyerekek az anyukákkal közösen lampiont készítettek. Bálint is otthagyta a lampionozást, és rohangált a többi gyerekkel. Miután elkészültek a lampionok, körbesétálták vele az óvoda udvarát.

Reggel óvoda, délután 4-kor anyuval mentünk Bálintért. Én szülői értekezleten maradtam,  Bálint a Komámmal elvillamosozott a CBA-ba. Bálint azonnal elrohant Komámtól, és mikor azt kérte, hogy jöjjön oda hozzá, Bálint úgy tett, mint aki süket. Azért a kosarat szépen helyre rakta. A villamos megállóban Bálint felfedezett egy plakátot a 15 éves Westendről, hazáig az foglalkoztatta, és milliót kérdezett. Otthon rávettem, hogy együnk meg együtt egy banánt, mivel mostanában nem akar gyümölcsöt enni. Így sikerült a banánnak a felét megennie. Bálint ötletszerűen búgócsigázni akart, így elővettük a régi, már elrámolt játékokat, és fürdésig játszottunk. Bálintot a Maradj talpon annyira lekötötte, hogy észre se vette a fürdés utáni kuki húzást.

Én ma befestettem a hajam, vörösre. Bálintnak nem tetszett. Pénteken a nagymama ment Bálintért az oviba, akinek Bálint nagyon megörült. Az óvó néni morgott, hogy nincs Bálintnak váltóruhája, de Bálint megkínálta medvehagymás pogácsával, amit Komám hozott, mire az óvó néni barátságosabb lett. Bálint is elmajszolt vagy hármat a madárlátta pogácsából. Jössz csavarogni?- kérdezte Komám, mire Bálint boldogan kérdezte, hogy hová megyünk? Először Bikfic kutyusnak vittük el az összegyűjtött mócsingokat, aztán ellátogattunk a régi bölcsibe, de Reni szabadságon volt, így kivillamosoztunk a Mexikói útra, és földalattiztunk. A Hősök terénél bedöglött a vonatunk, ki kellett szállni, megvárni, míg eltolják a szerelvényt, és bejön egy újabb, amire átszálltunk. Bálint rácsodálkozott az egész műveletre, nagyon érdekelte, hogy mi történik. Mindenkinek elmesélte aztán, nagy élmény volt számára. Sikerült eljutnunk a Vörösmarty térre, igaz, közben besötétedett. Ennek ellenére körbesétáltuk a teret, megcsodálta a kivilágított „riksákat”, meg egy külföldi fiatalokból álló csoportot roller-szerű bicikliken. Messziről megcsodáltuk a kivilágított óriáskereket. Bálintnak tetszett az ötlet, hogy nézzük meg közelebbről is. Így visszamentünk a földalattihoz, és utaztunk egyet a Deák térig, megnéztük az óriáskereket, és visszaföldalattiztunk a Mexikói útra. Bálint kérdezgette, hogy hol van az a szerelőcsarnok, ahová a rossz szerelvényt eltolták? Otthon májkrémes pirítóst evett vacsorára, utána fürdés és hancúrozás a kanapén egy ideig. Az ágyból még egy ideig nézte a plafonra vetített bolygókat, aztán kérte, hogy esti mese a Szép csillagos az ég legyen. Komám elénekelte neki, aztán ivott egy kis tejet, és el is aludt.

Bálint reggel 8-kor ébredt, átmasírozott a nagyszobába. Csokis puszedlit reggelizett egy kis kakaóval. Egy darabig üldözte Csofit a „szeretetével”, aztán felöltöztünk. Elindultunk a cipőboltba, Bálint motorral, gyakoroltuk minden utcasarkon a megállást, körbenézést. A boltban Bálintot csak az érdekelte, hogy hányas tornacipő jó a lábára. Boldogan nyilatkoztatta ki, hogy 25-s cipője van. Hazafelé az utcában még egy jót motorozott, aztán közölte, hogy nagyon kell pisilni, így felrohantunk. Bálint jól ebédelt a húslevesből és a nokedlis csirkepaprikásból. Bálint elbújt, mikor megérkeztek anyáék. Nagyokat kacagott, mikor megtaláltam. Azonnal a lerobbant földalattit mesélte.

A nagymama felkelős dalokkal ébresztgette Bálintot, csukott szemmel mosolygott rajta. Aztán lemászott az ágyról és közölte, hogy KOMÁM JUKAS A HAJISZNÁD. Nem akarta elengedni a telefonját, így nehezen sikerült felöltöztetnem. Az oviban tornához vetkőztünk, Bálint elment a törölközőjéért, miután soká nem jött, utánamentem, hát, éppen Veruskának udvarolt a mosdóban. Fél 4-kor mentem Bálintért, még javában uzsonnázott. Öltözés közben az óvó néni egy kakaós csigát nyomott Bálint markába, azt majszolgatta, míg Bikfic kutyushoz értünk. Megetettük, aztán indultunk a villamoshoz. Nem jött a villamos, így egy 5-s busszal mentünk hazafelé. Bálint tabletezett fürdésig. Bálint egyedül vetkőzött le, először szétdobálta a ruháit, de kérésemre szépen berakta a szennyes tartóba. Esti mese előtt, egy kicsit játszhatott apjával a számítógépen.

Előző cikkA szülőszobán van a barátnőm, de nincs szívhang!
Következő cikkDrága Anyukák – bár akinek szól nem olvassa el, csak hőbörög!