Ma már többféle kezelés létezik a PCOS-ra. Igaz még nem gyógyítható, de a kezelésekkel nagyban megnőtt az esélye a baba fogantatásának. Íme néhány sikertörténet tőletek.

Hirdetés

Erika
– Nekem pozitív lett a pco vége.
Nem volt peteérésem, ciszták voltak helyette. Egy világ omlott össze bennem. A dokim írt fel gyógyszert (metformin) és tanácsolta, ha nem indul be a peteérésem, akkor egy fajta “serkentővel” előidézik. Ettől viszont még jobban elkeseredtem, nem voltam biztos benne, jó hatással lenne ez a babára.
Közben halottam egy inzulinos diétáról, elmentem a dokihoz majd 1 órát foglalkozott velem. Súly, vérnyomás,testzsír százalék, és részletesen elmondta a diétát. Reggelire csak fehérje, ebédre bármit, vacsi inzumed fehérje alapú italpor. 2 hónap diéta után természetes úton teherbe estem!!! Most 10 hetes vagyok.

Vivien
– 2013 októberében diagnosztizálták nálam pcos-t 21 évesen. Akkor már terhes voltam, csak nem látszódott. Az orvos nem vette észre. Vérvétel, hormon ellenőrzés következett volna, de mikor kontrollra mentem 14 hetes voltam akkor. Most 15 hónapos a fiam. Ismét babát várok. A ciszták megvannak még, de megfelelő étrend kiegészítők, étrend, és testmozgás mellett nem lehetetlen a teherbeesés. Egy jó nőgyógyász, és lesz baba. Minden jót!

Maria
– Abbahagytam a szoptatás, eltelt 1 hónap nem jelentkezik vérzés… 11 db terhességi teszt… Negatív… Orvos, időpontkérés vértesztre… Nagyon rossz hormonszint eredmények, fogalma sincs a dokinak, mi lehet a baj. Szűrjük ki a betegségeket. Hasi ultrahang… Megkérdezi a hölgy, van e már gyerekünk. Kiküld pisilni, mert nem látja rendesen, amit kellene… Igen, pco betegségem van.
Népbetegség a nők körében, minden 2. nő ettől szenved, de van, aki egész életében nem is tudja. Aztán átgondolva a múltat, rájöttem, hogy ez nem új dolog, csak Magyarországon az orvosok nem vették észre vagy nem akarták. A kisfiammal úgy estem teherbe, hogy 4 hónapja nem volt vérzésem. 8hetes terhes voltam, amikor kimutatta először a teszt
Életmód váltás, sport, kevesebb stressz rengeteget javíthat. Ne adjatok fel anyukák és leendő anyukák! Menjetek el, kérjétek speciális szűrést erre a betegségre. A ciszta felszívódhat. Addig, amíg minden női szervünk megvan nem szabad feladni.

Viktória
– Én is abba a táborba tartozom, nem gondoltam volna. Nem tudtam, hogy miért nem jön a baba, mikor csak fél évig szedtem fogamzásgátlót. 2009-be vettem rá magam, hogy elmenjek nőgyógyászhoz. Teljes hormon vizsgálatot kért: az eredmény lehetne jobb is pl.kortizol 441. Alacsonyabbnak kéne lenni! Volt egy mások értékem is DHEA-S (mellékveséből kerül a keringésbe) 12,26 (a rendes érték 2,68-9,23).
Egy év múlva újra elmentem: emelkedett minden. Itt jön be az inzulin 120 percre, ami 37,0! Ez jelenthette a gondot, hogy a kilók se mentek le.
Ebben a leletben magas lett a TSH (pajzsmirigy), csak a pajzsmirigyre kaptam gyógyszert.
Próbáltam diétázni, de nem sikerült, a kilók nem olvadtak. Megint nem mentem vissza.
2011-ban újabb próbálkozás orvosnál, már azzal fogad, hogy még nem jött össze.
A 120 perces inzulin nem nőt, de sajnos DHEA-S 14,06 lett.
Voltak vizsgálatok, vagyis csak petéket kereset az orvos, de nem igen talált. Aztán jött a clostybegyt kúra. Egy szem, majd két szem, majd három szem és semmi, aztán ennek az lett a vége, hogy nagyon vékony lett a méhnyálka hártya abban meg se tapadt volna.
Pihenjünk egy kicsit. Újabb egy év. Magas lett a kotizolom, aminek nem örült az orvos,a DHEA-S 10,19 még nem a legjobb, az inzulin 120 percre jó magas lett 47,0. Na most már kaptam gyógyszert, Merckformin 850mg. Egy hétig egy szem, majd kettő. és itt dőlt el minden, hogy mi legyen: meddőségi központ vagy injekcióközpont.
A meddőségi központ drága, akkor próbáljuk meg az injekciót. Sajnos az se járt sikerrel, aztán páromnak is mondtam, hogy neked is el kell menned, csak egy kis gyulladása volt. Mivel nem hozott sikert az injekció, a doktor egy szterodot írt fel: dexamethazon, fél szem egy hónapig, utána egy szem. Februárban megjött a menszeszem, márciusba is, március hónapban menszesz után hétszer voltunk együtt. Áprilisban pozitív volt a teszt, csak nem hittem el, mert sok negatív tesztem volt. De aztán május végén orvoshoz mentem és közölte velem,hogy 10 hetes terhes vagyok.
Az étkezésre nagyon oda kell figyeli, ha lehet akkor mozgást is tessék beiktatni.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..