Shot of a father and son having fun playing video games at home

Egy jómódú férfi épp a kislányával vásárolt az egyik játékboltban. A kislány vágya egy Barbie baba volt, amit természetesen az apa meg tudott neki venni. A boldog kislány a babával a kezében már a pénztárhoz tartott, amikor egy kisfiút látott meg a boltban. Ő éppen a videojátékokat nézte. Nagyon szeretett volna egyet, de az édesapja nem engedhette meg azt, hogy megvegye. Szegények voltak. A kisfiú csalódottan tette vissza a polcra a kinézett játékot.

Hirdetés

Ekkor a kislány súgott valamit az édesapjának és levette a polcról azt a videójátékot, amit nem sokkal korábban a kisfiú visszatett a polcra. A pénztárhoz érve odaadta azt a pénztárosnak és az ő fülébe is súgott valamit. A pénztáros mosolygott, majd a pult alá tette a játékot.

Nem sokkal később a szomorú kisfiú az édesapjával a pénztárhoz ért, hogy kifizessék azt a matricás albumot, amit végül a gyermek karácsonyra választott. Már fizetni szerettek volna, amikor a pénztáros megszólalt:

„ Szívből gratulálok! Önök a mai századik vásárlóink! És így egy videojátékot nyertek”

Az apa később megkérdezte a lányát, hogy miért ajándékozott meg egy ismeretlen kisfiút. A gyermek azt mondta: A nagymama és a nagypapa tegnap azt mondta, hogy olyat vásároljak, ami boldoggá tesz. Én ezt csináltam! Láttad mennyire boldog volt az a kisfiú?”

A gyermekek nemcsak őszinték, de önzetlenek is. Nagyon sok felnőtt példát vehetne róluk. Ez a történet példa arra, hogy kis odafigyeléssel jó irányba terelhetjük a világ menetét.

Forrás: Ketkes. com

Hirdetés