illusztráció

Egy szülész-nőgyógyászként dolgozó nőnek még nehezebb a munkáját végezni, amikor ő is gyermekre vágyik, azonban a baba nem akar megfoganni.

Shannon M. Clark minden vágya az volt, hogy édesanya lehessen, de azt nem gondolta, hogy pont neki lesz ilyen nehéz, aki más nőknek segít ebben.

A férje és ő is már a harmincas éveik végén jártak, mikor összeházasodtak, és gyermeket akartak vállalni. Össze is jött már a nászúton, azonban vetélés lett a vége, és a nő ugyanabban az évben bőrrákos lett. Ebből kigyógyult, azonban a baba ezután sem akart jönni.

images (10)

Pánik tört a házaspárra, lombikkal próbálkoztak, azonban az embrió egyszer sem tapadt meg.

Két év lombikprogram után úgy döntöttek, petesejt-donor segítségével próbálkoznak tovább.
Találtak egy megfelelő személyt, és belevágtak. Ez az eljárás hasonló a mesterséges megtermékenyítéséhez, a donor petefészkét hormonokkal stimulálták, hogy több petesejtje érjen, és az érett petesejteket leszívva megtermékenyítették a férj spermájával. Öt embriót lefagyasztottak, kettőt beültettek, de nem sikerült.

petesejt_n-2

Összetörtek, sok időbe telt, mire újra megpróbálták. A férj azt mondta, fizessenek egy béranyát, de a feleség ebbe nem egyezett bele.

Következő hónapban két embriót megint beültettek, ezúttal sikeresen.

A két embrióból lassan két baba lesz, a házaspár még mindig fél, és csak akkor nyugszanak majd meg, ha a kezükben tarthatják a babákat.

Előző cikkAmikor megszakad az anyai szív! Az újszülött kisebb volt, mint egy Barbie baba!
Következő cikkSzigorításokról döntött a kormány