Dóra

Május 22-én már úgy keltem fel, hogy feszített lent a szeméremcsontom, de nem gondoltam, hogy ez már vajúdás és hogy hamarosan baba lesz!
Párom dolgozott, én egész nap csak éreztem ezeket, gondoltam készülődünk a szülésre, mert már a kiírt időpont előtt 4 nappal voltam. Még csináltam a kókuszgolyókat délután.

Párom hazaért délután fél 6-kor, akkor már erősebben éreztem, de én biztos voltam benne, hogy ez még nem az a fájdalom. Este még erősebben éreztem, már itt a face-n kérdezgettem a csajokat, hogy menjünk-e kórházba vagy ne, mert össze-vissza voltak a fájások, 10, 12, 6, 5, 4, percenként mikor-hogy, azt hittem jóslók csak.

Már este 10 fele úgy voltam, hogy csak menjünk be a kórházba, de úgyis hazaküldenek, mert ezek jóslók, de a csajok írták, hogy reggelre baba lesz. Szép nyugisan pakoltam a csomagomat, hívtunk párommal taxit, akkor csak egyszer éreztem fájást, de amúgy is 5 perc alatt bent voltunk, már hívtuk a taxit, amikor vissza kellett rohannom, mert hasmenésem volt, tisztultam!

Mikor felértünk a szülőszoba elé, pont jött a szülésznő, akkor éreztem, hogy valami folyik belőlem, azt hittem magzatvíz, de vér volt, elég nagy mennyiségű, de azt mondta a szülésznő, hogy belefér abba a kategóriába, hogy bő tágulásos vérzés. Az orvos megvizsgált, bő 1 ujjnyira nyitva voltam, mondta a szülésznőnek, hogy bő 2 ujjnyinál szóljon, mert akkor burkot repeszt.

Párom velem volt végig, leültünk egy fotelba és beszélgettünk, de hirtelen kezdődtek a nagyon erős fájások, akkor már sehogy nem volt jó, se ülni, se állni, se feküdni, amikor rám tették a ctg-t nagyon kínlódtam, nem lehetett az oldalamra fordulni, mert akkor elcsúszott a baba szívhangjáról. Már párom vállát ütöttem, markolásztam, majd a burokrepesztés is meg volt, akkor már majdnem 3 ujjnyi voltam, na onnan elszabadult a pokol és elkezdtem könyörögni fájdalomcsillapítóért, de nem adtak, mondta a szülésznő, azzal csak elhúzódna a vajúdás.

Nem sokra rá már jöttek a tolófájások, de kb. 10 percnyi tolás után, már kin is volt a kiscsajom!

A párom velem volt és azt mondta neki is csodálatos élmény volt, még a méhlepényre is rápillantott, azt mondta az durva volt, de a következő babánál is bent lesz, és nekem rengeteget segített, hogy ott volt velem, még a 2 órás megfigyelés alatt is, beszélgettünk!

Tehát 22. este 23:10 kor vettek fel és május 23-án hajnali 3:28-kor lett meg a kiscsajunk, Dóra, gyors szülés volt szerencsére, pedig első baba! Visszagondolva nem volt olyan vészes, csak akkor volt ott átélni, viszont a varrást azt nagyon éreztem, a varratszedésről ne is beszéljünk!

Előző cikkHISZTI!! Fontos a helyes reakció!
Következő cikkA nagyik, akik gyűlölik a gyerekeket

1 hozzászólás

  1. Tünde! Hasonló dolgokon mentem àt idén mint Te. Nem volt fogadott dokim és igaz Nekem Anyum jött be,de èn is kértem az epidurált,de Nem adtak,mert Nem fogadtam dokit! Varràs minden percet èreztem,mivel vákummal szültem így Jò sok varratom lett felszívódòak voltak,de utána hüvelygyulladâsom lett 🙁 4,5 óra volt az egész és bármikor újra csinálnám,de kell egy kis idő … De legközelebb lesz fogadott dokim az tuti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .