lámpa

Piros lámpa! Így közlekedj a babával!Ez inkább egy gondolat csak nem is tanács. Sajnos itt a fővárosban látom nagyon sokszor, hogy az emberek nem várják ki azt, hogy a lámpa zöldre váltson. Ez szinte már helyi „érdekesség”, aki kivárja a zöldet az biztosan vidéki.

Lehet, hogy itt ciki, de próbáljuk meg ezt betartani. Láttam anyukát kisbabával villamos előtt átszaladni, busz előtt áttolt babakocsit stb. a gyermek ezt fogja látni.

Én azt javaslom – és én magam is ezt tettem- mikor már a pocakban a baba, ha lámpához érsz, várd ki a zöldet és mond a babádnak. „Most itt vagyunk a zebránál, látod piros, ilyenkor nem szabad átmenni, majd ha zöld lesz akkor mehetünk”.

Én közben a pocakomat simogattam.

Ha már megszületett a Pici, hiába fekszik a babakocsiban és nem lát ki, akkor sem toljuk át a zebra mellett a kocsit, meg szaladunk át a piroson- sajnos ilyet is nem egyszer látni. Higgyétek el a baba érzi ezt.

Ha időben megtanulja hogyan kell közlekedni- ha csak a szavak rögzülnek benne, hogy pirosnál állunk, várunk stb.- akkor talán később nem fogsz egy frászban lenni- legalább emiatt- hogy hogyan közlekedik egyedül a gyermeked.

Előző cikkTetoválás terhesen ? Egy tetováló szemszögéből
Következő cikkGyermekorvosok szerint mit kell tudni a gyermekhámról!

1 hozzászólás

  1. én is így csináltam, ahogy írod Gabi, már pocaklakó korában is megálltam úttestnél, lámpánál. Akkor is, ha tudtam, hogy kb. 6 hetente jön egy autó – Ő nem tudta 🙂 Most 2,5 éves, annyira megbízható, hogy fel se merül benne, hogy az úttestre nélkülem lelép – bármilyen rohangászásban és játékban is van, járda szélén lecövekel és nyújtja a kicsi kezét. Akkor is, ha vagy 15 méterrel előttem jár 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .