Bálint már tapossa a 28. hónapját, mellé a héten 124 hetes. Én még mindig nem dolgozom, nincs új műsor a nyáron amiben lehetne. Ezért pótolom a Bálinttal kimaradt időt az eddigi munka miatt.

Gyöngyöt fűzök
Gyöngyöt fűzök

Most már este komoly vacsora van. Bálint leül a kisasztalához, majd várja a vacsorát. Végre minden étkezés „igazi” ételből van és nem tejből.

A reggeli nagy kedvencünk most a Nickelodeonon levő Umizoomi mese. Persze ebben számolnak és matematikai formákról tanulnak. Bálint tátott szájjal nézi- ilyenkor megszűnik neki minden . Már előre mondja, mi milyen forma, mi hányas szám.

A héten eszünk 

 • Kakaó, eperdzsemmes gofri- reggeli
 • Bableves – ebéd
 • Sült csirke, grilles cukkini- ebéd
 • Fagyi- nasi
 • Dinnye – nasi
 • Túró rudi – nasi
 • Szalámis zsemle- tízórai
 • Ribiszke – nasi
 • Virsli- vacsora
 • Kakaó, baracklekváros gofri- reggeli
 • Lecsó – ebéd

A nyár miatt majd minden reggel a ház mögötti udvaron megtöltjük a kis gumi medencénket, hogy estére átmelegedjen benne a víz, és a ház gyerekei tudjanak benne pancsolni.

Mivel a héten elég borult az idő, ez kimaradt. Helyette Komámmal- ő anyukám, csak Bálint hívja így – elmennek egy nagyon sétálni. Fociztak tobozzal, megetették a kis patak récéit, száraz morzsával.
Amiért nem dolgozom, anyu azért néha feljön, hogy tudjak kicsit dolgozni otthon.
Anyuval sokszor szoktak már közösen is énekelni.

Zongorázom
Zongorázom

Anyu több könyvet is hozott nekem otthonról. Ezek még az én könyveim voltak, sőt hozott egy olyan meséskönyvet, ami még az övé volt. Bálint imádja a könyveket és hogy olvassak neki, ezért kapott sok mesekönyvet- főleg az enyémeket. A Micimackó nagy kedvenc- ezt már dvd-n is nézzük.

Én azért ebben a melegben is sikeresen felfáztam, ezért délután elmentem a háziorvoshoz. Bálinték a liftnél szórakoztak addig, míg én vártam a soromra. Persze ott is számolni kellett.

Mindegy hol vagyunk, hol játszunk a lényeg, hogy számoljunk. Az otthoni táblára is számokat kell írni krétával. Már 30 –ig ismeri a számokat Bálint és számol is.

Majd ismét előkerültek a mágneses számok. Bálintnak most az tetszett, hogy taszítják egymást a mágneses hátlapok.

Az udvaron már van egy pisifánk is. A házban a legnagyobb fiú már 3 éves. Ő most lett szobatiszta, és előszeretettel pisil egy fánál. Bálint ilyenkor áhítattal áll vele szemben és nézi mit csinál (nem is tudom, hogy tud így pisilni szegény gyerek). Bálint is próbálkozik ezzel, de még nem megy nekünk.

Bár komámmal még egy pisidalt is faragtak. Bálint ezt a wc-n ülve énekli:

„Pis, pis csóka,
Vak varjúcska,
Komámasszony kéreti a pisikét,
Pisiljen a lyukba, Pisi pisi tócsa
Pisi pisi tócsa, pissss” 

Bálint hatalmasakat kacag ezen a dalon. Ő kéri, hogy üljünk fel a wc-re és énekeljük- addig ő megpróbál pisilni.

A héten újra tanuljuk, hogyan bánjunk a cicámmal, Csofival. Az eddigi barátság, most megint rugdosássá fajult.

A héten ismerősökhöz is elmegyünk, akiknek a kertben trambulin is van. Bálintot le sem lehet szedni róla. Nagyon élvezi és nagyon ügyes…

Trambulin, imádom
Trambulin, imádom

trambulin_2

trambulin

 

Előző cikkBenti játékok: kirakó, óra, könyvek, diavetítő, stb… (28. hónap)
Következő cikkMegszületett Caramel kislánya

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .