Kinél előbb, kinél később, de fél éves kora körül a baba rájön, hogy forogni is lehet. Sőt kell is.:) Ez először még nem okoz „gondot” az Anyukának, de mikor a csemete már rutinos lesz a pelenkázás egy rémálommá válhat.

Hirdetés

Praktikus ötletek! Ha már forog a babád!Néhány ötlet.

Ha apuka is otthon van, vagy épp van segítséged, akkor amíg Te pelenkázol a másik ember egy plüss állatkával kösse le a Pici figyelmét.

Ha egyedül vagy már nehezebb a dolgod. Hisz csak két kezed van, az pedig kell a pelenkázáshoz. Mikor ez a „probléma” felmerül, azonban már hihetetlen nagy rutinnal pelenkázol, tehát nem tart tovább 1-2 percnél.

Próbálj énekelni neki, beszélj hozzá. Egy kis ideig az arcod mozgása, a hangok érdekelhetik és figyel Rád.

Mivel azonban a pelenkázó általában a baba szobájában van, ahol napközben kevesebbet tartózkodik- mert ott van ahol Te- így csak a pelenkázás alkalmával találkozik az érdekes dolgokkal a pelenkázón.

Amíg hanyatt fekszik, adj a kezébe valamit amivel leköti magát. Ez legyen egy új dolog, mert a régiek nem fogják érdekelni a sok újdonság között és rögtön hason lesz a baba (így pedig nagyon nehéz pelenkázni).

Egy krémes tubus, a baba fésűje vagy az ágyikójába tett plüssök (amit csak lefekvés után lát), jó figyelem lekötő. Lehet őket forgatni, nyalogatni (csak figyelj, nehogy olyan krémet adj neki, amiről leharapható a kupak).

Időnként cserélgessed a tárgyakat (2-3 naponta vagy ahogy a baba érdeklődése lankad), mert amint nem érdekli őt, már hasra fordul és vadászik ő.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..