66 magyarországi rádió fogott össze a beteg gyerekekért az ország különböző pontjain. Okoseszközökre gyűjtenek az ország megyeszékhelyein lévő kórházakban fekvő gyermekeknek.
Minden ember számára nagyon nehéz ez a helyzet. Elképzelni sem tudjuk, mit élhetnek át a családok, melyeket elszakított egymástól ez a járvány. Beteg gyerekek az óvodában

Hirdetés

. Az egészségügyi intézményekben fokozott elővigyázatossággal járnak el, így a kórházban fekvő gyermekek nem találkozhatnak szüleikkel. Ezt a fájdalmas helyzetet igyekszik enyhíteni a nemes kezdeményezés. Okoseszközök beszerzésével támogatják a kórházakat, hogy a kis betegek így léphessenek kapcsolatba szeretteikkel. A karácsonyi időszak így talán kissé könnyebbé válhat számukra. A kezdeményezésben az Ökumenikus Segélyszervezet is részt vesz. Illetve a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) összes tagja csatlakozott az egész országon átívelő gyűjtéshez.
Az adománygyűjtés a www.segelyszervezet.hu/radio oldalán érhető el. A kampány hetében, november 23. és 27. között minden érintett rádión figyelemfelkeltő hanganyagok szólnak.
Lelkes csapat dolgozik azon évek óta, hogy a KórázSuli kisdiákjai minden nehézség és betegségük ellenére olyan életet élhessenek, amit minden fiatal megérdemel. Tanulhassanak. Bátran küzdjenek az álmaikért és találják meg a helyüket ebben a világban, mely fogadja el őket olyannak, amilyenek és ne várjon tőlük lehetetlent.

Fiatal egyetemisták önkénteskednek itt, és vállalják azt, hogy segítik a kis betegeket a tanulásban. Komoly munka ez számukra, mely képzéssel is jár. Felelősségteljes feladat, amire most is várják a jelentkezőket. Országszerte számos kórházban folyik a munka és zajlik a lelkes tanulás általuk. A Bethesda, a KórházSuli program bázis kórháza. Együtt dolgoznak és gondolkoznak az oktatási rehabilitácó szakmai kérdéseiről és a gyógyításban elfoglalt szerepéről. Nemrégiben indítottak mentor klubot is, mely a pályakezdő fiatalok számára nyújt szakirányú segítséget, hogy eligazodhassanak a pályaválasztás rögös útvesztőin.

Mind támogatókat, mind pedig önkéntes segítőket sok szeretettel várnak az ilyen nehéz időkben sem pihenő szervezetek. Tedd magad hasznossá és válassz egy területet, ahol te is adni tudsz, tudást, szeretetet, vagy anyagi támogatást.

Szerző: Tomori Ildikó Annamária

Hirdetés