A terhesség során szinte minden nő attól retteg, hogy a babájával valami baj történhet. Aztán az első genetikai vizsgálatok után kicsit megnyugodnak az értékek láttán. A nők többsége a Down kórtól, esetleges törpenövéstől vagy szívhibáktól félnek. Vannak azonban olyan genetikai betegségek, amik nem mutathatóak ki az anyaméhben. És igazából vizsgálatokat sem végeznek rá, mivel annyira ritka, hogy a világon csupán néhány ember szenved bennük.

Hirdetés

Jenni teljesen normális terhességet tudhatott maga mögött. A genetikai vizsgálatoknál is minden rendben zajlott. Ennek ellenére az anyánál fellépő bizonyos problémák miatt a 34. terhességi héten sürgősségi császárral megszületett a kislánya.

Az orvos amikor meglátta a babát csak annyit mondott : „Gyönyörű baba”. Ezért a fiatal anyuka megnyugodott. Percek múlva azonban eluralkodott a pánik a szülőszobán. A kislány bőre ugyanis szabályosan megkeményedett és szinte sziklaként borult az újszülött testére. Az asszony kétségbeesett, annak ellenére, hogy a pólyában csupán a lánya arcát látta. Azt azonban felrepedezett bőr és nyílt sebek borították.

Ez is érdekelhet!

Az orvosok arcán a megdöbbenés és a tehetetlenség látszott.Az asszony ekkor nyugtatókat kapott és elaludt. Néhány óra múlva, amikor felébredt az orvosok közölték vele, hogy a pici egy nagyon ritka genetikai betegségben Harlequin ichthyosisban- más néven halbőrűségben-  szenved. Ennek következtében a pici bőre elszarusodik, mivel 14-szer gyorsabban nő, mint a normális hámréteg. Az így született gyerekek nagy része a születést követő néhány nap múlva meghal, mivel az immunrendszer- amiben nagy jelentősége van a bőrnek is- nem működik.

Aki azonban túléli az első néhány kritikus napot, az teljes életet élhet, annak ellenére, hogy egész életében kezelnie kell a bőrét és felléphetnek esetleges komplikációk is. A kislány szerencsére erős volt és túlélte az első napokat. A pici most már több hónapos. Naponta többször kell vazelinnel kezelni a testét és órákon keresztül fürdetni kell, de az anya úgy érzi, hogy nem véletlenül kapták ezt a csodát az életükbe. Ezért az egyik közösségi oldalon mutatja be nap, mint nap a kislányt.

Forrás: Newsner

Hirdetés