Egy rosszul sikerült előzés miatt vesztette életét egy család, az autó kigyulladt és a benne ülők már nem tudták elhagyni a járművet.Alapvető óvintézkedések a balesetek elkerülésére

Hirdetés

Nem hibázott az a kamionos, aki csütörtök kora délután ütközött egy személyautóval a 813-as számú úton, Győr térségében.A balesetet egy rosszul kivitelezett , nem megfelelő helyen megkezdett előzés okozta, az édesapa egy előtte haladó gépkocsit kezdett előzni, azonban a kanyarban vele szemben jött egy szabályosan közlekedő kamion, az ütközés elkerülhetetlen volt. A szülők és a gyerekek bent égtek az autóban.

A baleset következtében a sofőr, a párja, valamint a 18 éves lányuk és a pici gyerekük is meghalt.

Ezért ne előzz az utakon, nem éri meg! Egy közúti baleset a pillanat műve, elég ha egy pillanatra a szemünkbe süt a nap, vagy elfordítjuk a fejünket és kész a baj. Az utakon egyre több az autó, a jogosítvány megszerzése is egyre könnyebb feladat, a sofőrök többsége nem rendelkezik kellő rutinnal. 

Egy ismeretlen útszakasz , vagy egy új helyzet könnyen megzavarja a tapasztalatlan sofőröket, és egy másodperc töredéke alatt meg van a baj. Természetesen a rutinos sofőrök is hibáznak, manapság mindenki siet, telefonál vezetés közben , tehát mindenre figyel , csak az útra nem. Pedig ha jobban belegondolunk , részt venni a forgalomban hatalmas felelősség. Felelősek vagyunk magunkért és az utasainkért, a forgalomban résztvevő többi autósért, motorosért, biciklisért és gyalogosért is. Az én figyelmetlenségem más halálát okozhatja, vajon megéri?

Megéri egy elküldött üzenet, egy elindított hívás vagy két perccel hamarabb letudni az utat? Megéri vajon a megengedett sebességnél gyorsabban haladni? Nem, nem éri meg! Ha felelősen vezetsz azzal életeket mentesz, nem csak a sajátodat másét is! Ne telefonálj vezetés közbe, ne előzz ha nem vagy teljesen biztos abban hogy be is tudod fejezni! Közlekedj felelősségteljesen!

Hirdetés