Sajnos még mindig elég sok mélyszegénységben elő család van. Ilyen Mocsár Tünde és családja is, aki most a nyilvánossághoz fordul segítségért. Tündére véletlenül bukkantam Facebook-on egy csoportban, ahol egy videóban kért segítséget. A házuk lakhatatlan, életveszélyes és a ház újításához szeretne leginkább támogatókat. A házuk vakolata omlik le, nagyon régi ajtók és ablakok vannak, az egész házat csempézni, burkolni, festeni, vakolni kellene. A háztető szintén felújításra szorul. Földgáz és vezetékes víz nincs bekötve. Fürdőszoba nincs. A napi tisztálkodást egy lavórban oldják meg. A vizet a közeli temetőben található csapról hordják haza gyalog, mert még biciklijük sincs. Három kiskorú, általános iskolás fiúk van, akik még velük laknak.

Apuka beteg, de dolgozik, viszont vannak tartozásaik, így azokat vonják tőle, szóval nemsok fizetést kap kézhez, kb. 30 ezer ft-ot. Anyukának semmilyen jövedelme nincs a családi pótlékon kívül. A gyerekek édesanyja napszámos munkákat vállal, hogy keressen egy kis pénzt, de sajnos a férfi gyógyszereit sem tudják sokszor kiváltani. Médiában nem szeretnének szerepelni, de anyuka hozzájárulásával pár képet felrakunk ide a házuk állapotáról. A szülők a következő dolgokban szeretnének segítséget kérni: 

Ruházat: – fiú ruhák 140 – től 170 méretig,- női XL -es, – férfi S -es méret.  Cipő: – fiú 41 -es,- fiú 39 -es, – fiú 36 -os, – női 38 -as (lapos). Ház felújításhoz:- csempe, – burkolóanyagok,- vakoló anyag,- csemperegasztó – és vágó,- ajtó, ablak, – beltéri falfesték, és minden, ami egy ház újításához szükséges. 

Szükségük lenne még két biciklire, hogy a szülők vízért tudjanak vele járni, valamint apuka munkába, anyuka napszámba tudjon járni. Hűtőjük elromlott, élelmiszereket ilyen melegben nem tudnak hol tárolni. Jelenleg rezsón főznek és melegítenek vizet mosáshoz és fürdéshez. Kaptak adományként egy gáztűzhelyet, de sajnos gázpalack nélkül, így arra is nagy szükségük lenne. A gyerekeknek a szeptemberi iskolakezdéshez tanszerekre lenne szükségük (5. osztályos füzetek stb). Pár db bútort már kaptak ajándékba, de egy jobb állapotú szekrénysort elfogadnának, valamint jól jönnének nekik ágyneműk, háztartási eszközök (fazekak, tányérok, evőeszközök, poharak, tálak stb.) , tárcsás mosógép, centrifuga és élelmiszer. Az édesanya kéri, hogy aki tud az munkahelyben legyen szíves segíteni neki, mert szeretne mielőbb dolgozni.

Mivel a három legkisebb gyermekük még velük él, ezért elgondolkodtak azon, hogy felveszik a Falusi CSOK – ot, de sajnos sem önerejük se vállakozó ismerősük nincs, így kérik a lakosságot, hogy aki tud, a képességeihez mérten segítsen nekik ebben. Előre is nagyon szépen köszönnek minden támogatást! Tünde kérésére a lakcímüket nem írhatom ki, de telefonon bármikor elérhető, Messengeren pedig megtudja mutatni kamerán keresztül, hogy milyen mélyszegénységben élnek. Mocsár Tünde Tel.: 06202070957 Bankszámlaszám: Mocsár Tünde50435823-10001693 Takarékbank Zrt.