Hirdetés

skorpio_2A horoszkópelemzés komoly tudomány, már ősidők óta jelen van az életünkben, hiszen már évezredek óta figyelik meg az emberek a csillagokat. Régen ez a tudás a műveltebb, tanultabb réteg sajátja volt. Sokszor az egyház birtokolta ezt a tudást, mellyen keresztül a népet akár félelemben is tarthatta.

Ismerős történet, hogy az egyházfők ismerték a csillagok állását, mozgását, így tudták előre kiszámolni egy esetleges napfogyatkozás idejét is. Ezzel a népet félelemben tartották.

Napjainkban már nem a félelemkeltés a csillagok mozgásának megfigyelése. A horoszkóp nagyon sok mindenre választ ad. Megtudhatjuk, hogy miben vagyunk erősek és miben gyengék. Milyen lehetőségeink vannak pénzügyi téren, milyen családi élet vár ránk. Persze a horoszkóp arra mutat rá, amire képesek vagyunk, ezt meg is kell élnünk. Azonban amit írnak a csillagok, azt meg tudjuk szerezni az életben.

Természetesen itt a teljes horoszkópelemzésről beszélek és nem a napi újságokban is megtalálható horoszkópról, mert az csak a szórakoztatást szolgálja.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

skorpioAz égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

A Skorpió (október 23- november 21)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

A Skorpió jegyhez kapcsoljuk a Mars bolygót, ami a férfi szexualitás, az egó, az ösztönök, sőt az agresszió bolygója is.

A Skorpió a víz elem jegye. Jellemző rá az érzelem, az érzékenység. Azonban nagyon szeszélyes és kiszámíthatatlan is lehet. Segítőkész, ha kell, és romantikus, de álmodozóvá válhat. Túlzottan is.

skorpio_2A Skorpió jegynek nagyon fontos a szex, a testiség. Nagyon nehezére esik a félelmeinek kimutatása. Ha ezt megtenné, úgy érezné kudarcot vallott- ezzel szemben mások félelmét, gyengeségét jól látja, érzi.

A Skorpió menekül a biztonság elől, sőt bosszúálló is tud lenni.

A Skorpió erőt sugárzó, és nagyon vonzó- főleg szexuálisan. Szinte már kábulatba ejt- sokszor nem is érted mi tetszik benne, de mégis vonz. Sokszor titokzatos.

A Skorpió az egyik legezoterikusabb jegy, misztikus. Viszont ez az a jegy mely a legjobban hajlamos  szenvedélybetegségekre.

Ha a numerológiát nézzük, akkor a Skorpió száma az 13-as. A hivatás síkján ide tartozik a fényképész, a kórboncnok, a géntechnológusok- és minden olyan szakma aminek köze van a titkokhoz, vagy esetleg a halálhoz, rejtélyekhez.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .