baba, csecsemő, illat, babaillat
Forrás: pixabay

Az élet egyik legnagyobb csodája rettenetesen megosztja az embereket, anyák esnek anyáknak egy-egy szoptatásról készült fotó alatt a kommentekben.

A szoptatás az egyik legszorosabb köteléket alakítja ki baba és mama között. Természetesen vannak olyan nők, akik betegség vagy épp a szülési trauma miatt nem tudnak szoptatni, akár még segítséggel sem. Ennek ellenére ők sincsenek hátrányban. A babával intim és meghitt kapcsolatba tudnak kerülni a tápszeres etetés kapcsán is.

A szoptatásról készült fotókon azonban még ma is nagyon sok ember megbotránkozik. Pedig a mai prűdnek igazán nem nevezhető világban ez egyáltalán nem botrányt keltő. Hiszen gondoljunk bele, ma már akár egy nyári strandolás alatt is láthatunk sokkal ledérebb ruhátlanabb idomokat.

Most épp egy 26 éves fiatal anyuka verte ki a biztosítékot nagyon sok embernél. Ugyanis egy fotót posztolt a közösségi oldalra, ahol a fürdőkádban szoptatja kisbabáját.

Az anya mindezt azért tette, hogy az anyákat arra ösztönözze, ne rejtsék el szülés utáni hasukat, ne szégyelljék a testüket, hiszen a legcsodálatosabb dolgot tették. Gyermeket szültek.

Emmy Waller fényképén jól látszik a megereszkedő pocakja, ami néhány héttel a szülés után még teljesen természetes. A fotót pedig ünneplésnek is szánta, hiszen készültekor volt a kislánya Alice 12 hetes.

Először én is azt éreztem, hogy szörnyen nézek ki a fotón. De sokan akik látták azt mondták nekem, ilyen szépet még soha eddig nem láttak. Hiszen egy kisbabát táplálok a képen, ami a legszebb dolog a világon”- mondta az anya, akit ennek ellenére rengetegen támadtak az interneten.

Az anya a sérelmek ellenére is azt üzeni, hogy soha nem szabad feladni a szoptatás képességét, hiszen a legtöbb esetben megvalósítható. A kis Alice szintén nehezen találta meg a cicit és Emmy-nek sem volt teje az első néhány hétben. Azt mondja nehéz volt az út, de most már egy álom, hogy szoptathatja a kicsi lányát. 

Forrás: DailyMail