Egy olyan oldalon, ahol a terhességről, kisbabákrólSokkoló! Az abortusz formái!, kismamákról és gyerekekről írunk, biztos sokaknak meghökkentő, borzasztó lesz ez a cikk. De ha már egy kis életet megmentünk azzal, hogy megmutatjuk, hogyan működik a műtét, akkor megérte.

Hirdetés

Mindig hangsúlyozzák a szakemberek, az orvosok, a védőnők, és mi magunk is a terhességmegelőzést, amennyiben nem áll készen a pár a gyermeknevelésre. Hiszen egy nem kívánt terhesség a nőnek nemcsak fizikai fájdalmat, hatalmas lelki megterhelést is okoz, akár egész életére kihat, hatalmas törés.

Sokkoló! Az abortusz formái!Ezt el lehet kerülni, el kell kerülni!

Egy gyermek élete nem játék, akkor sem, ha “csak” egy magzat. Mert ő már egy élő szervezet, egy kisember. Két felnőtt ember teremtette őt, viszont nekik kell elővigyázatosnak lenni, amennyiben nem akarnak élni a lehetőséggel.

Itt jegyezném meg, nem azoknak szólnak a fenti sorok, akik valamilyen betegség miatt kénytelenek az abortuszt választani. És nem is azoknak, akiket ‘ne adj isten’ megerőszakoltak.

Sokkoló! Az abortusz formái! Azoknak szeretném felnyitni a szemét, akik nem gondolják végig az együttlét előtt/alatt, hogy ha terhesek lesznek, és nem akarják megtartani a babát, bizony életet vesznek el, egy olyan magzatét, akinek még választása sincs.

A terhességmegszakításnak háromféle művi módszere van, az első, amit alulról végeznek, a második, ahol méreganyaggal ölik meg a magzatot, és a harmadik, amit felülről végeznek az orvosok.

Sokkoló! Az abortusz formái!Hazánkban a vákuum aspirációt használják leginkább, a terhesség 12. hetéig végzik el. A műtétet egyaránt végzik helyi érzéstelenítéssel és altatással is. Az orvos lebénítja a méhnyak záróizomgyűrűjét, majd egy speculum nevű eszközzel szétfeszíti azt. Ezután a méhbe juttat egy szívócsövet, ami a vákuum aspirátor.

 

 

Sokkoló! Az abortusz formái!Ez a cső a gyermek testét apró darabokra szaggatva távolítja el a méhből, felszívja a méhfalba ágyazódott méhlepényt is. A művelet végeztével küretet végeznek egy hurok alakú késsel, kikaparva a megmaradt magzati szöveteket.

A másik forma a terhesség első három hónapjában való megszakításhoz a tágítás és küret. Az orvos ilyenkor kitágítja a méhnyakat, majd a küretkanál segítségével a magzatot és a méhlepényt feldarabolják, és egy edénybe ürítik. Ennél a módszernél jelentős vérzéssel kell számolni.

Sokkoló! Az abortusz formái!A 12-24 hetes gyermekek abortálására az orvos egy szülésfogót használ, amivel megragadja a gyermek egyik testrészét, és megcsavarva azt széttépi. A baba fejét összeroppantva lehet csak kivenni a méhből a testet, mert már annyira fejlett, hogy másképp nem tudják eltávolítani. Ezt kiürítésnek nevezik.

 

 

Sokkoló! Az abortusz formái!Mindegyik módszer borzalmas és drasztikus.

Vannak országok, ahol még a 12. terhességi hét után is végeznek abortuszt. Az ok pedig nem minden esetben a baba betegsége.

 

 

 

Sokkoló! Az abortusz formái!A második és harmadik trimeszterben sómérgezéses abortuszt végeznek. Az “orvos” egy sóval teli tűt szúr az anyaméhbe, így a sós oldatot lenyeli a baba, és kiszáradásban, sómérgezésben, agyvérzésben meghal.

 

 

 

 

Sokkoló! Az abortusz formái!De még halála előtt egy órán keresztül harcol az életben maradásért, és szörnyűséges kínokat él át. A bőre megég az oldattól, és elfeketedik. Az anyának a következő két napban beindul a szülés, és világra hozza a halott gyermeket.

Forrás: Mindigvanmegoldás

Hirdetés