A 18. héten érzékeli a hangokat a magzat

Sok nő szinte csak akkor hall először a folsavról, amikor esetleg az orvosa felhívja rá a figyelmét. Sokan pedig azt hiszik, hogy a terhesvitaminokkal elegendő mennyiségű folsav kerülhet a szervezetükbe. Ez valóban így lehet, de amikor már megtudod, hogy kisbabát vársz, azok a folyamatok, amikhez a folsav nélkülözhetetlen, már lezajlottak a magzatban.

Hirdetés

A folsav ugyanis nemcsak az idegcsőzáródásban segít- ami már akkor zajlik a babád testében, amikor te a pozitív tesztet a kezedben tartod- hanem a vörösvérsejt képzéshez és az anémiák kialakulását is megakadályozzák.

Ez is érdekelhet!

Nagyon fontos sejtképződésben és magában az új genetikai térkép kialakulásában is. Hihetetlen fontos a placenta és a magzat sejtképződésében is.

folsav

Maga a gyógyszer néhány száz forintba kerül és bármikor elkezdheted a szedését. Nem kell azonnal a sokkal drágább terhesvitaminokban gondolkodnod. Azzal megvárhatod majd mit tanácsol az orvosod és persze, hogy a te testednek mi a megfelelő.

Ezen kívül folsav található: leveles zöldségek, spenót, sóska, saláta, hüvelyes magvak, narancs, bab, gabonafélék, rizs, máj, banán, paradicsom, de még az avokádóban is.

Hirdetés