A puszta véletlen segített egy apának rábukkanni a kertben egy baba maradványaira – kiderült, hogy a lánya volt valamikor terhes, amit sikerült eltitkolnia.

A szülés valóban hatalmas traumát jelent az anya szervezetének. Ezért szinte minden nő átesik a szülés utáni depresszión is. Lehet valakinek fel sem tűnik- esetleg kedvetlenebb, fáradtabb nincs kedve sétálni menni – míg másoknál ez olyan méreteket ölthet, hogy akár el is hanyagolja a babáját. 

Hirdetés

A szülést követően is a szakértők szerint egy másfajta pszichés állapotba kerül az anya. Főleg, ha egyedül csinálja végig az esetleges titkolt terhességet, majd egyedül ad életet a babájának. Ilyenkor – sajnos- sok esetben a baba halálával végződik a történet. 

A 28 éves Sinead még a szülei előtt is titkolta a terhességét. Tulajdonképpen a családja nem is sejtette, hogy a lányuk miken ment keresztül. 2016 nyarán a lány apja a kertben dolgozott – mivel elmondása szerint két éve rossz volt a vízvezeték a házban – amikor egy baba szinte teljesen lebomlott testére bukkant egy műanyag zacskóban.

A szülők először azt sem tudták, mit tegyenek, de nem gondolták, hogy a lányuknak köze lehet az egészhez.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a baba a születése után azonnal meghalt és a koponyáján is találtak sérüléseket. A boncolás azonban ennél pontosabb halálokot nem tudott megjelölni. Annyit megállapítottak, hogy a baba nagy valószínűséggel 2013 augusztusában kerülhetett a ház kertjébe.

A ház tulajdonosai kijelentették, hogy nincs unokájuk, tehát a baba nem az övék. 

A 28 éves nő rögtön gyanús lett, majd a DNS vizsgálat bizonyította, hogy ő az anya. Bíróság elé is került, de folyamatosan változtatta a mesét arról, hogy valóban az övé-e a baba.

A baba halála után a nő férjhez ment és a férjezett nevét használta, ez is megnehezítette a bíróság helyzetét. Majd a pszichológus véleményére vártak hosszú hónapokon át.

A nő most állt újra bíróság elé, ahol kijelentették, hogy ez az asszony már többször hazudott a szüleinek a rendőrségnek de a bíróságnak is. Ezért ezt is figyelembe kell venni az ítélethozatalkor.

Ez azonban elmaradt most is, mivel a pszichológust, aki megvizsgálta a nőt elérhetetlen volt az ügyészek számára.

A bíró kifejtette, hogy ez a gyermek nemkívánatos volt az anya számára. Azt azonban kétségbe vonták, hogy a szülők hogyan nem vették észre a terhességet, amikor szinte a szülés előtt együtt nyaraltak Törökországban. Egyszerűen lehetetlen, hogy nem vették észre a terhességet.

Egyelőre nem tudni, milyen büntetést kaphat az anya.

Hirdetés