Minden szülő vágya, hogy a gyermekének megadhassa mindazt, amit szeretne. Hogy többre vigye, mint a szülei. Ez azonban sok esetben csak a fejlett országokban lehetséges. A világ néhány táján a gyerekeknek már az is óriási boldogság, ha ágyban aludhatnak- takaró és párna nélkül.

Hirdetés

Európában és Amerikában a gyerekek azért panaszkodnak, hogy a szülők nem vesznek nekik egy új telefont. Máshol a gyerekek a napi élelemért könyörögnek.

Ez a 9 éves Brazil kisfiú nem tud iskolába járni, mert a szülei nem engedhetik meg maguknak. A fiú az utcán kéreget, ha fáradt akkor egy kidobott kanapéra vagy az utca betonjára feküdhet.

A 9 éves Delaney New Yersey-ben él a szüleivel egy hatalmas házban. Több testvére is van. Mindegyiküknek külön saját szobája.

A 11 éves kisfiú Kentuckyban él a szüleivel. Rendszeresen járnak vadászni. A fiú szobáján is látszik mennyire élvezi ezt a hobbit. Az első szarvasát 7 évesen lőtte. Az apja a puskákon kívül a kézifegyver használatára is megtanította.

A 9 éves kínai kisfiúnak nincs saját szobája. Együtt alszik a szüleivel és a nővéreivel. Ők gazdagnak számítanak, mivel cukornádat termesztenek. Így mindig jut az asztalukra vacsorára rizs.

A 14 éves skót fiatal lány a szüleivel él Skócia olyan területén, ahol virágzik a drogpiac. A lakosok többsége drogfüggő. Rhiannon és a szülei is a punk kultúrához tartoznak. A kislány 6 éves kora óta ezt a frizurát viseli.

A 7 éves nepáli Indira 3 éve dolgozik a helyi kőbányában. Iskolába is jár. A szüleivel egy házban él, amiben egy szoba van csupán. Egy ágy és egy matrac. A matracon a kislány alszik a testvéreivel.

A 14 éves brazíliai Erlen a terhessége végéhez közeledik. Első két gyermeke meghalt. Mivel édesanyja nemrég meghalt, így most ő aludhat az ágyban. Korábban a földön feküdt.

A 10 éves izraeli kislány testvéreivel egy menekülttáborban él. Egy szobán öt nővérével osztozik. Az egyetlen fiútestvére öngyilkos lett, amikor a városukat terroristák támadták meg.

A 9 éves Elefántcsontparti kisfiú szintén menekült. Iskolába jár. Az osztálytársaival együtt egy kunyhóban élnek.

A 12 éves mexikói Maria a szüleivel és a nővéreivel egy háromszintes házban él. Minden testvérnek külön szobája van. A házat hatalmas kerítés veszi körül. És a szobákban is biztonsági rendszer működik. A család nagyon figyel a biztonságra, mert az egyik unokatestvérüket elrabolták.

A 9 éves Samantha New Yorkban él szüleivel és a háziállataival. Saját házban. Mivel fekete öves karatés a szülők mindent feltettek a gyermekük sportkarrierjére. A kislány már háromszor volt világbajnok.

A kenyai 15 éves Nantio két nővérével él ebben a házban. Szalmán fekszenek. Néhány éve iskolába kezdett járni, de inkább abbahagyta. Úgy gondolja, inkább férjhez megy.

A 10 éves angol Leslie a nővérével és a szüleivel él együtt. Mivel hiperaktív és skizofrén ezért többször vétett már a törvény ellen. Így most bírósági végzést kapott, hogy este nem hagyhatja el a házat.

Ez a négy éves kisfiú Rómában a szüleivel az utcán él. A család a lámpánál megálló autók mosásából él.

A 15 éves Japán kislány 13 társával együtt él ebben a „gésa nevelő” intézetben. Ő is hamarosan konzumnőként fog dolgozni.

Hirdetés