Sokkoló történet látott napvilágot dél- Afrikában. Az ország egyik keleti tartományában egy 33 éves nő légzési nehézségekre panaszkodott, majd összeesett és meghalt. A családja a helyi halottasházba vitte, hogy a helyi szokások szerint felravatalozzák és majd eltemessék.

Hirdetés

Az orvosok nem vizsgálták meg az asszonyt és boncolást sem végeztek.

Tíz nappal később szerették volna a nőt a temetéshez előkészíteni. A temetői dolgozók halálosan megrémültek, amikor az asszony lába között egy halott újszülöttet pillantottak meg.  A halottasház vezetője elmondta, hogy 20 éve van a szakmában, de ilyenről még soha nem hallott, hogy egy halott nő kisbabát szült volna.

A dolgozók elmondták, hogy „a csecsemő halott volt. De annyira megdöbbentünk és megijedtünk, hogy még a nemét sem néztük meg”

Az orvosok szerint ez természetes folyamat. A halott testben gázok keletkeznek, az izmok pedig elernyednek. Így a méhben levő kisbaba kilökődik.

A ledöbbent családtagoknak a helyi boszorkányok azt tanácsolták, ne is temessék el a lányt és a gyermeket. Mivel az ördög művelte ezt. A család azonban – kivételesen – nem hallgatott rájuk és a megfelelő módon közösen elhamvasztották és eltemették a családtagjaikat.

Az már soha nem fog kiderülni, ha a család tudott volna a terhességről, akkor az asszony halála után megmenthető lett volna a kisbaba.

Forrás: Dailymail

Hirdetés