11 hetes kisbaba fulladt meg a kocsi babaülésébe Oklahomában. A szülők kampányt indítanak, hogy soha senkivel ne fordulhasson ez elő.

Hirdetés
Fotó: Grebb

A család rokonokhoz érkezett meg, mikor a pici aludt az autósülésben. Nem akarták felébreszteni, így míg behurcolkodtak a babát az ülésben hagyták. Mikor visszaértek már elkékült a pici, a mentők sem tudták megmenteni az életét.

Az embereknek meg kell érteniük, hogy a baba légútjai még “puhák”, és ha egyéves kor alatt őrizetlenül hagyjuk hosszabb ideig őket,

“könnyen olyan testhelyzetbe kerülhetnek, amely korlátozza a levegő szabad áramlását és a gyerek megfulladhat.”

A különös a történetben az, hogy a felhívásra az amerikai szülők 90 %-a bevallotta, hogy az összes gyermekét hagyta már az autóban aludni.

“Szeretném hangsúlyozni, nem az a célunk, hogy mostantól a szülők folyamatosan rettegjenek, ahányszor beleteszik a gyereküket ezekbe az eszközökbe. Csupán az, hogy tudatában legyenek a lehetséges veszélynek”, – mondta az apa.

Természetesen, ha az előírásnak megfelelően használjuk az ülést nem lehet baj. Felügyelet nélkül viszont egy percre se hagyjuk magára az alvó babát!

Forrás: Blikk

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..