A barátnőm helyett írok, de muszáj kiírnom magamból. Mert egyszerűen nem tudok magamhoz térni attól amit átéltem én. Hát még ha abba gondolok bele mit érezhetett a barátnőm. A barátainknak már van két gyermekük, de most még meglepetésnek jött egy harmadik. Nagyon örültek neki, hiszen úgy érezték így teljes a család. Már közeledett a félidő, sokat mozgott a pici. Várta az egész család. Fogadott orvosuk nem volt, a kórházba járt be az épp aktuális ügyeletes rendelőbe. A Tb által finanszírozottba ugye. Pár napja már mondta nekem, hogy furcsa nem érzi annyit a picit mozogni. De úgy gondoltuk ez a furcsa időjárás lehet az oka. Úgyis pár nap múlva ment a következő vizsgálatra. Úgy döntöttem elkísérem őt, végre én is láthatom a babát uh-n. Bár tény, hogy ha nincs fogadott orvosod akkor ez pár másodperc csupán- nem is értem hogyan tudnak ennyiből esetleges betegségeket megállapítani. Tisztelet a kivételnek természetesen. Ez csak a saját tapasztalatom.

Hirdetés

Bementünk a rendelőbe. Az orvos alig akarta végig hallgatni a barátnőmet. aki mondta hogy napok óta nem igazán érzi a picit. Mondta vetkőzzön le és megnézi a hasát uh-n. Közben mivel sokan vártak kint, már egy új beteget is behívtak akit elküldtek addig a szobában levő függöny mögé hogy vetkőzzön le..Futószalag. Gondoltam hogy nem sokat fog velünk foglalkozni. De amit kaptam az sokkolt.

A doki megnézte a barátnőmet, majd közölte vele- de így hidegen minden felvezetés nélkül. “Jó, hogy nem érzi, ez a magzat több napja nem él”.. A barátnőm sokkot kapott, levegőt sem tudott venni. Hebegett habogott, én kérdeztem helyette, bár én sem nagyon tudtam mit csináljak a barátnőmet támogassam vagy kérdezzek inkább. Erre közölte a doki, hogy jöjjön vissza két hét múlva. Annyit tudtam kinyögni, hogy de az hogy egy halott magzat ott van az nem baj? Vérmérgezés? A doki mondta, hogy most ezzel nem tud foglalkozni, menjünk fel a kórházba és keressünk meg egy másik dokit, mert ugye ez műtét, itt pedig ilyet nem csinál. És szó szerint kizavart minket a rendelőből, hogy várnak rá. Annyit még láttam kifelé jövet, hogy a soron következő hölgy aki már a függöny mögött várta a vizsgálatot döbbenten nézett ki a függöny mögül. Láttam rajta, hogy ő is sírt.

A barátnőm azóta túl van a műtéten. Igyekeznek feldolgozni a baba elvesztését, de úgy érzem nem ez okozott “igazán” sokkot, hanem a módszer, a bizalom vesztés, hogy nem tudja hogyan érezhetné magát így biztonságban legközelebb. Köszönöm, hogy leírhattam.

Hirdetés