stressz

Próbáljuk meg elsőre magát a stressz szót elvonatkoztatni a ráragadt negatív felhangtól. Hisz hozzátartozik a minden napjainkhoz. Nincs választásunk, bele kell építenünk az életünkbe és meg kell birkóznunk vele.

Hirdetés

Stressz és a kisbabaTehát ne érezzük tragédiának, ha a baba is stresszel. Mert fog.:)

Ráadásul bármi kiválthatja belőlük ezt a reakciót. Egy új vagy egy változó környezet, egy hangos társaság (akár épp az ő számára rendezett összejövetel), vagy a fáradtság, ami bizony eluralkodik rajtuk nagyon gyorsan.

A stresszes (nyűgös, helyét nem találó, izgága) csecsemőt vigasztalni, nyugtatni kell.

Mi a leghatékonyabb?

A kisbabák átveszik a szülő – főleg az anya – érzéseit. Ha nyugodt ölelést éreznek maguk körül, ők is megnyugszanak.

Egy jövés- menéssel, vásárlással töltött nap után rendkívül jótékony hatású a megszokott szoba vagy a baba megszokott közege.

Azonban, ha nincs mód épp hazamenni, akkor az anya öleléséből, az anya illatából, melegéből nagyon sok erőt meríthet a baba.

Ezen kívül a halk dúdolás, susogás, finom popsi paskolgatás is jótékony hatású.

Legvégül ne feledkezzünk meg a cumisüvegről vagy magáról a cumiról sem- ugye erről már írtunk, hogy a cumi nem ellenség, csak tudni kell mikor leszoktatni a babát róla.

A nyűgös kisbaba először elutasítja ezeket, de ha többször kínáljuk, közben halkan beszélünk hozzá, biztos el fogja fogadni.

Ez majdnem olyan vigasztaló lesz neki, mint egy édes mosoly.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .