Az öröm és a várakozás, ahogy a thaiföldi anya terhessége is indult néhány hónap után kétségbeesésbe fordult. Az orvosok ugyanis az öt hónapos kismamával borzalmas hírt közöltek. A kisbabájánál végzetes betegségeket és genetikai hibákat találtak.

Hirdetés

A hatezerből egy terhességre jutó Edward-szindróma ugyanis végzetes a magzat számára. A kromoszómális rendellenesség ugyanis halált okoz. A babának hiányzott a karja és több belső szerve is. Az orvosok azonban „megörültek” a ritka lehetőségnek, hogy egy ilyen betegségű magzatot vizsgálhattak.

Ez is érdekelhet!

Az asszony a kínok kínját állta ki, amikor az orvosok név nélkül tárgyként kezelték és beszéltek a gyermekéről, aki ekkor már nem élt az anyaméhben. Az orvosok a vizsgálatok után megkérték az anyát, hogy szülje meg halott gyermekét, hogy tovább vizsgálhassák.

Az asszony elmondása szerint csupán azért ment bele a testi és lelki fájdalommal járó procedúrába, hogy azt érezze, nem ok nélkül, nem értelmetlenül halt meg a babája. Ezután 33 órás vajúdás után világra hozta gyermekét, akit szinte meg sem nézhetett az orvosok azonnal elvették tőle, hogy vizsgálgassák.

Az asszony nem sokkal később nagyon erős vérzésre panaszkodott. Így műtét várt rá, hogy kiderítsék mi okozta az erőteljes méhvérzést. Az asszony most abban bízik., hogy a kisbabája talán segíthet a többi hasonló betegséggel küzdő magzatnak.

Forrás: straitstimes.com

Hirdetés