kávé1A koffein hatásáról sokat olvashatunk. Ez egy stimuláns, mely a hatásai révén elméletileg árthat a babának. Azonban bizonyítékok erre még nincsenek.

Hirdetés

A mértékletesség a legfontosabb a terhesség alatt- bár ettől függetlenül én az energiaitalokat károsnak tartom nem csak kismamáknál. Tudjuk, hogy a legegészségesebb dolgok is lehetnek ártalmasak, ha sokat fogyasztunk belőlük.

Azonban a koffeintartalmú italok- pl. kóla, vagy a kávé – kis mennyiségben még akár jól is eshetnek a kismamának. Sok terhes nő számol be arról, hogy a hideg szénsavas kóla az egyetlen, ami a gyomorégését elmulasztja.  Napi egy vagy két csésze még nem okoz gondot.

Az üdítőitalok hátulütője az, hogy kalóriát tartalmaznak- ami ugye kismamiként fontosak. Azonban nem mindegy mivel visszük be őket. Nem szabad, hogy ezek az italok átvegyék  a tápláló ételek, és italok helyét.

Az ajánlott koffeinmennyiség terhesség alatt 200 mg naponta. Egy pohár kólában 35-55 mg koffein található.

kávé

Én ettől függetlenül azt ajánlom, ha teheted kerüld ezeket az italokat. A reggeli erős kávédat is cseréld le- ha nem tudsz nélküle lenni – valami gyenge por kávéra.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .