Mindenkinek szüksége van kikapcsolódni. Eltérő, hogy ez az igény mit takar. Vannak, akik el tudnak járni edzőterembe, fodrászhoz, kozmetikushoz, shoppingolni, stb. Ha van egy jó bébicsősz vagy lelkes apuka, megoldható. De mi van azokkal, akiknek nincs segítségük? Férj dolgozik, nagyszülők távol vagy nincsenek, netán egyedülálló az anyuka. Nekik is kell a feltöltődés!

Olvashatunk mindenféle ajánlást, a legtöbb időigényes és kivitelezhetetlen. Wellness hétvége kettesben? Színház??? Ugyan…

A megoldás az orrunk előtt van: szemléletváltás! Más megközelítésbe helyezni a dolgokat. Az is feltölthet, ha nyugodtan meg tudod inni a reggeli kávét. Még akkor is, ha ennek az az ára, hogy utána széttrancsírozott banánt kell takarítanod 20 percen keresztül a lakás eltérő pontjain. Segíthet a rendetlenség teljes figyelmen kívül hagyása. Sokáig kell gyakorolni, de megéri.

Ha sikerült, lehet élvezni az aprónép társaságát, második gyerekkorunkat élni és újra felfedezni a világot, együtt. Levegőzni, nagyokat aludni délután. Figyelni, ahogy fejlődik, játszani vele, megnevettetni. Manapság már több lehetőség van a kicsivel együtt is társaságba menni, vannak közös foglalkozások, például babás jóga, közös torna fejlesztő eszközökkel vagy a nagy népszerűségnek örvendő Ringató, hogy csak néhányat említsek.

Szóval fel a fejjel anyuka, a kisbabád a lehető legjobb társaság és szívesen megy veled mindenhova, ha az ő igényeit is figyelembe veszed.

Írta: Dabis Hajnalka

Előző cikkSokkoló fotó terjed az interneten! A folsav fontosságára hívják fel a kismamák figyelmét!
Következő cikk10 jel, ami arra utal, hogy boldog házasságban élsz