A szájpenész okozója egy szép nevű gomba (Candida Albicans). Azt hiszem a candida sokat sejtet.

Hirdetés

Szájpenész! Mi okozza és mit tegyél ellene!Fő keletkezési helye a mell, a baba szája és a pelenkával érintkező terület. Ritka fertőzés, mivel a nyálban levő baktériumok elnyomják a candidát.
Azonban, ha nem sikerül, akkor fehér sajtszerű bevonatot képez a baba szájüregében. A melleden ez piros kiütést okoz.

Kezelése egyszerű. Gombaölő szerrel kell kenni a fertőzött területet naponta 3-4-szer és 3-4 nap alatt eltűnik.

Azonban ne feledjük, egyszerre több helyen is jelentkezhet (mama bimbója, hüvely, baba szája stb), ezért a tovább fertőzés elkerülése végett minden felületet kezelni kell.

Ha a babád még csak pár hetes, figyelj, mert a visszabüfizett ételt is lehet keverni a penésszel. Nekünk az orvos váltig állította, hogy szájpenészes a gyerek, hiába mondtam, hogy a vizsgálat előtt büffentett egy hatalmasat. Mivel már régebben evett, ez túrós állagként a szájpadlására tapadt. Nem hitte, felírta a gombaölőt. Én nem adtam a gyereknek, mert ha ivott, rögtön eltűnt a szájából a fehér réteg és nem is tért vissza egy nagyobb adag büfiig.

Amit kaptunk a kezelésre: Glycerinum boraxatum. Igyekeztek mindig olyan terméket írni, ami bababarát.

 

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Én pont fordítva jártam 🙂 Első gyerekes anyaként nem tudtam,hogy létezik a szájpenész. Mikor Maxim szájában fehér pöttyöket Anyum meglátta mondta,hogy ez a szájpenész és,hogy ne ijedjek meg. Én meg mondtam neki,hogy tuti nem,mert most szopizott. mikor nem tudtam letörölni,akkor tudtam,hogy igaza van 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..