Sziasztok, Szandi vagyok, szeretném elmesélni az én szüléstörténetemet.

Hirdetés

Nekem elég zavaros volt, ugyanis a babucim már a 32. hétben leszállt, utána a 36. hétben már igen csak a szülőcsatornában volt, a méhlepény meg maximálisan érett volt, így azt mondták, hogy bármikor jöhet a kicsikém. Nagyon izgatott voltam mivel első babám és vártam, hogy végre a kezembe tarthassam, aztán csak teltek a napok, de semmi… Közben ugye a 36. héttől járnom kellett nst-re, és amikor utoljára mennem kellett, akkor bent tartottak a kórházban, ez egy keddi nap volt, és akkor voltam 39 hetes és 6 napos. Aznap este bekeményedett a hasam és fájt egy kicsit a derekam, de semmi komoly nem volt. Utána másnap este amikor jött a vizit, akkor mondtam a Dr. úrnak, hogy még mindig kemény a hasam, akkor mondta, hogy menjek vele a vizsgálóba, ott megvizsgált a doki és közölte, hogy elkezdtem tágulni, mondta hogy az éjszaka folyamán meg lesz a bébi, de ha mégsem akkor másnap reggel mennem kell nst-re meg kapok infúzión oxitocint.

Akkor éjszaka nem történt semmi, így a megbeszéltek szerint reggel mentem nst-re és oxitocinra, felrakta a szülésznő az nst-t, de a kicsikémnek a szívhangja mindig eltűnt, mivel nagyon mozgott, aztán egyszer csak elkezdett lassulni a szívverése. Rögtön hívott egy szülészt, aki közölte, hogy azonnal burkot kell repeszteni, mert a baba elindult kifelé. Meg is repesztették a burkot, közben infúzión elkezdték az oxitocinozást is, de akkor még csak 1 ujjnyira voltam tág, így 8:45-kor elkezdődött a vajúdás. A szülész orvosomon kívül 5 Dr. úr jött be hozzám megnézni, hogy mi van velem és a babával… nagyon kedvesek voltak és jól esett, hogy így figyeltek rám. Az első 2 óra hosszában 10 perces fájások voltak, de nagyon erősek, utána kb. 2 óra hosszáig 5 percesek, utána meg megint csak kb. 2 óra hosszáig 3 percesek. Megvizsgált a Dr. úr és közölte, hogy nem soká babázok. De közben neki mennie kellett egy másik kismamát császározni, és amikor épp varrták össze a kismamát a mellettem lévő szobában, akkor sikítottam egyet, hogy jön a baba, és megindultak a tolófájások. Azonnal riasztották a dokit, hogy jöjjön hozzám, ameddig ő elkészült addigra én már nyomtam, és a feje teteje kint is volt a kicsikémnek, de amikor a doki oda ért mondta, hogy ne nyomjak és vissza csúszott, aztán újra nyomnom kellett és 8 nyomásra kint volt a feje, 3 nyomásra a válla, és utána ki is húzták a kicsit.

És el jött a várva várt pillanat, amikor rám rakták és a kezemben tarthattam. Annyira csodálatos érzés volt. És mivel apás szülés volt, így a drága páromra nagyon büszke voltam, mert annyira együttérző és segítőkész volt… Így 2014. 04. 24-én 14:47 perckor megszületett a kis fiam Pintér Károly Noel 3670 grammal és 52 centivel.

10367589_586185758167144_6824349010642505500_n

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..