buborékfújás

2012. február 28 – át írjuk, Bálint már 50 hetes. Rohan az idő, hisz most született. Az olvasás még mindig nagy kedvenc – aminek nagyon örülök – elolvassuk a Baba első lexikonja I-II meséket. Ezek még az én könyveim voltak, persze Bálint rögtön össze is gyűrt pár oldalt.

Éjjel mostanában felkel enni. Ezért az esti 300 ml tápszert még éjjel megfejeli sokszor 2 x 300 ml tápszerrel. Reggelire is marad belőle, amit még önkiszolgáló módon megeszik (mert ugye már régen egyedül fogja a cumisüveget). A héten nem eszik sokat. A frontok és a bújó fogacskák miatt.

A héten eszünk:

  • Csokis puszedli – reggeli (egy kis tápszerrel 100 ml)
  • Túrós barack – tízórai
  • Spenótos csirke – ebéd
  • Barackos banán – uzsi
  • Narancs – uzsi
  • Gyümölcsös gabona – uzsi, tízórai
  • Bolognai spagetti – ebéd
  • Zöldborsó csirke pép – ebéd
  • Almás csirke – ebéd

A héten elrámolom a régi játékait. Persze Bálint segít, így megtalálja a babacsörgőit. Innentől kezdve vége a pakolásnak, mert újra elő kell venni a régi kisbaba dolgait. Nagyon jól elvan velük.
Ezeken kívül egy cicás bábjáték a kedvence. Ezt sokszor már hozza nekem, hogy vegyem fel és játszunk. Ilyenkor odabújik hozzá és ölelgeti…

Mostanában újra ad puszit a fiam. Ha mutatom az arcom, hogy kérek puszit odajön és odatartja a kis száját. Vagy az arcát nyomja nekem, hogy adjak neki én.

A héten szökőnap is van, ami hihetetlen széllel „érkezett”, így Bálint néhány éjszakát velem tölt, mert sír. A frontok nagyon megviselik.

buborékfújás

Azonban már jön a tavasz egy kicsit, így eltesszük a régi nagy babakocsit, amivel semmilyen tömegközlekedési járműre nem tudunk felszállni. Bálintnak nagyon tetszik a kis összecsukható kocsi – hisz tolni is könnyebb neki is…
Úszásra is ezzel megyünk, de a heti fürdés most nem tetszik neki. Nyűgös, fáradt. A front mindenre kihat.

Azért a játék nem maradhat el, hiába van nyűgös hangulat. Mostanában nagyon szereti a kirakós illetve berakós játékokat. A meghatározott formákat a megfelelő lyukakba kell tenni. Régen már játszottunk ezzel, akkor még én tettem a lyukra a formákat, Bálint csak belökte. Most – kb. 1 hónap pihentetés után – már egyedül megy neki nagyon ügyesen.

A nyűgösség másik velejárója a rosszaság is. Mindent csinál, amit nem szabad. A konnektor a legújabb találmány. Hiába van benne vakdugó, azért ne nyúljon bele, hisz bárhol máshol ahová megyünk nincs benne ilyen dugasz. Elmondom neki miért nem szabad, az veszélyes. Látszik, hogy érti. Aztán ő azt, hogy rászólok, vagy elviszem a konnektortól viccnek veszi, kacag. Így elég nehéz nevelni…

Így a héten elég sokat nézzük a héten a tv-t. Szerencsére kaptunk pár Thomas dvd -t, Teletubbies videót. Bálint imádja.

A hét végére belázasodik kicsi szentem. Így éjjel kap egy kis nurofent. Szerencsére a láz két nap alatt elmúlik. Jönnek a fogacskái. A felső bal metszője ki is bújt (hihetetlen nagy, akkora mintha már nem is tejfog lenne). A láz tehát ettől volt, illetve, hogy gyulladt volt az ínye. Persze hasmenés is társult hozzá. Bálint nem hisztis a láz miatt, észre sem venni rajta, talán fáradékonyabb.

A fogacskák nyűgje mellett azért sokat nevetünk is a héten. Hisz kipróbáljuk a szappan buborékfújást. Nagyon tetszik Bálintnak, sokszor nyel is belőle, de ez sem zavarja…

Előző cikkÚjra itt! :)
Következő cikkVégre, megint itt, s már pótolok is. :D

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .