Azt mondják, hiszem ha látom. Persze manapság a digitális fényképezők, a számítógépes grafikai programok könnyen és meggyőzően hozhatnak létre úgynevezett szellemképeket, de az alábbi fotókról a szakértők úgy vélekednek, hogy érintetlen tehát nem manipulált, eredeti képek. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a”léten túli” dolgokról (már ha van ilyen), a mai ember semmivel sem tud többet, mint az őskorban élő kőbaltás elődünk.

A fotók megnézése után persze mindenki maga dönt hisz-e a szemének.

A Raynham palota „barna hölgye” /Brown lady/

A kép Angliában, Norfolkban készült, 1936-ban. Egy újságíró készítette a fotót. A palotát már régóta szellem lakta helyként ismerték. Sokan úgy vélik, hogy az 1726-ban elhunyt Lady Dorothy Townhend szelleme jár vissza. Szakértők máig ezt tartják az egyik leghitelesebb képnek.

Raynham-Hall

Freddy Jackson visszatérése

Az amerikai légierő szerelője volt az első világháborúban. Freddy Jacksont egy repülőgép propellere ölte meg. Pár nappal később a repülőszázadról készült képen mégis feltűnt a parancsnoka válla fölött. Arcát a katonák egyértelműen felismerték.

freddy_jackson_lg

Szellem a hátsó ülésen

A kép 1959-ben készült. Mable Chinnery az anyja sírját látogatta meg a temetőben, készített fotókat is a sírról, majd úgy gondolta készít egy képet az anyósülésen várakozó férjéről is. Miután előhívták a képet, döbbenten látták, a hátsó ülésen szemüvegben ül valaki, és jobban megnézve Mable meglepődve látta, hogy az a valaki nem más, mint az ő anyja, akinek a sírját látogatta meg.

hatso ules

A temető szelleme

Ike Clanton az egyik utolsó ma is élő leszármazottja a XIX. században hírhedté vált Clanton bandának. 1996-ban egy barátjáról készített képet, colttal, kendővel, kalapban a tombstoni Boothill temetőben. A háttérben felbukkanó fura alak őt is nagyon meglepte, és esküszik, hogy rajtuk kívül egy teremtett lélek sem volt a környéken és ő azelőtt sem hitt a kísértetekben. Szakértők is megvizsgálták a képeket és megállapították, hogy ha a képen látható helyre állna valaki, képtelenség lenne olyan szögből lefotózni, hogy ne látszana a lába.

temeto szelleme

Kislány a tűzzel

Közel húsz éve, 1995-ben az angliai Wem településen kigyulladt a városháza. A tűzben az épület teljesen leégett. A tűzoltók munkája közben egy szemközti lakos elkezdte fotózni az oltást és a lángoló épületet. Az egyik képen a lángok előtt az erkélyen egy kislány alakja tűnik fel. A negatívok alapján a fotószakértő egyértelműen hitelesnek találta a képet. Kutatva kicsit a múltban, kiderült, hogy a városban 1667-ben egy hatalmas tűzvész számos épületet elpusztított. A tüzet valószínűleg egy 14 éves kislány, bizonyos Jane Churm okozta egy égő gyertyával. A tűz számos áldozata között volt a kislány is és szelleme ezek szerint azóta is kísért.

kislany a tuzzel

Hampton kastély kísértete

A kastély a múltban az angol uralkodók kedvelt tartózkodási helye volt. Egyik reggel a biztonsági személyzet egy vészkijáratot nyitva talált. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie, így visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, amelyen a képen látható alakra lettek figyelmesek. Az eset 2003-ban történt, magyarázatot azóta sem találtak rá.

hampton

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .