Nyári fürdőzés

2014 június közepét írjuk. Bálint a héten 39 hónapos lesz, ezen kívül 169 hetes. A héten Bálintot beíratom az óvodába. Bölcsi még van, de azért Bálint szívesen megy még a bölcsi mellé a játszótérre. Sok az ismerős.

A héten eszünk:

  • Bölcsis ételek
  • Túrógombóc: nasi
  • kakaós csiga: reggeli
  • Meleg szendvics: reggeli
  • Zöldséges csirke: ebéd
  • Innivaló most a melegben jégkockával – imádja

A gyerekek között néha a bölcsődében vannak civakodások, de ez a korral jár. Bálint ha valakit bánt, akkor utána mindig bocsánatot kér. Sőt néha puszit is ad. Az érzelmi fejlődése kezd alakulni most, hogy nekem új párom van és látja azt, hogy engem is szeretnek. Meg hát én is sokkal boldogabb vagyok.

Bálint és az új párom nagyon szeretik egymást. Bálint tud vele hülyéskedni, sokat nevetnek és ez nagyon tetszik neki. Minden játékában benne van, amit Bálint kitalál.

Már elkezdtük a szobatisztaságot, de nehezen megy. Nagy  a meleg és nem is kell sokat pisilnie a fiamnak. Szól ha kell, meg rá is ül a bilire, de nem jön.

Most hirtelen nagyon sokat tanul a nagyobb gyerekektől. Fantasztikus, milyen szemfülesek ezek a kicsik. Van egy ivókút a játszótéren, aminek ha befogják a lyukat a tetején akkor jobban jön a víz. Ezt persze a nagyok már tudják. A kicsik nem. Bálint elleste egy nagy lánytól a technikát. Most már ő is tudja jól használni a kutat. Persze élvezte is, így jó vizes lett.

A hétvégét Bálint anyunál tölti. Imád nála lenni, így pedig én is kapok egy kis pihenőt. Próbáljuk mi is a kapcsolatunkat elmélyíteni.

Anyunál mindig sokat sétálnak, ismerősökhöz járnak. Bálint hihetetlen mennyire bírja a sétákat. Soha nincs egy rossz szava sem, hogy fáradt lenne. Aztán otthon mindig segít anyunak főzni, vagy éppen sütit sütni. Ezt nálam nem csinálja, de anyunál szeret segíteni.

Aztán amíg sülnek a dolgok társasjátékoznak, keresd a párját játszanak. Még nekem volt anno Szlovákiából egy csomó Pexesso nevű keres a párját játékom. Rengeteg témában, csillagok, mesehősök, gombák, KRESZ táblák stb. Bálint imád velük játszani. És hihetetlen ügyes is benne.

Aztán mikor már enyhül az idő akkor Esztergomban is a játszótér a sláger. Itt is pillanatok alatt szerez barátokat Bálint.

Az új Páromnak Csabának van egy kutyusa. A hét végén ő is nálunk volt. Így mikor anyu és Bálint hazajött még ott voltak. Anyu is megismerte Csabát. Bálint pedig Beni kutyust. Nagyon örült neki, pedig eddig még soha nem látott ilyen testközelből kutyust. Aranyosak voltak.

Előző cikkÚjra itt vagyunk! :) Vivi és Kopi
Következő cikkKétszeres apuka lett a focista

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .