Young boy holds one hundred euros.

Hihetetlen, hogy történhetett meg, de megtörtént: egy kisfiú megtalálta a nagyszülei megtakarítását, és önzetlenül szétosztotta azt az iskolában.

Persze a cselekedet nem maradt észrevétlen: egy tanárnő lett figyelmes rá, hogy a gyerekek százeurós bankjegyekkel járják a folyosókat, pedig a spanyol kisvárosban (Caldes de Montbui, Barcelonától körülbelül 30 km-re) nagyon ritkán fizetnek ilyen összegű címletekkel. A forráspont is hamar meglett, a tanárnő pedig egyrészt haladéktalanul értesítette a szülőket, másrészt üzenetet küldött a többi szülőnek is, miszerint

Ma reggel egy ötödikes tanuló százeurós bankjegyeket osztogatott, amiket engedély nélkül hozott el otthonról. Ha az ön gyermeke is kapott a pénzből, kérem azonnal lépjen kapcsolatba az iskolával, hogy a pénzt minél előbb visszajuttathassuk a tanuló családjának. Több mint tízezer eurót kellene összegyűjtenünk. Köszönjük szíves megértését és együttműködését. Ez nem vicc.

A szöveget természetesen kiszivárogtatták a média felé is, egy szülőt pedig szóra is sikerült bírni, akinek a fia kapott a pénzből. Megerősítette, hogy tényleg nem viccről van szó, az eset valós.

Forrás: 24.hu

Előző cikkHa szorong a gyerek az iskolakezdéstől
Következő cikk6 évesen is szoptatja gyermekét