a kép illusztráció

Szex a gyerek mellett! Lehetséges!A szex ne legyen tabu  a gyerek születése után. Vannak olyan családok, ahol sajnos a gyermekekkel egy szobában kénytelenek aludni a szülők is. Hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy külön hálószobája, nappalija legyen, sok család egyszobás lakásokban él. Ilyenkor felvetődik a kérdés, hogyan oldják meg a szülők a nemi életet.

Nemrégiben egy internetes fórumon bevallotta egy anyuka, ők bizony úgy szexelnek, hogy iskolás gyermekeik is ott vannak velük egy helyiségben. A paplan alatt, éjjel csinálják, mikor elvileg alszanak a gyerekek.

Azonban a szakértők, a pszichológusok azt vallják, lehetőleg ne éljünk nemi életet így. Hiszen a gyermekek bármikor felébredhetnek, ezt mindenki tudja. Mert az alvásciklusok váltakozásánál sokszor kerülünk az ébrenlét küszöbére, azonban, ha nem zavar meg semmi, szinte azonnal visszaalszunk, ha felébredtünk. De az viszont tévhit, hogy rendszeresen lehet úgy szexuális életet élni a gyerek mellett, hogy sosem fogja meghallani. Hiszen elég egy apró zaj, és ha pont éber pillanatában van a gyermek, már szem-és fültanúja lesz az épp történő eseményeknek.

Kísérletek bizonyították, hogy aneszteziológus által altatott személy is reagál a beszédre, amennyiben az érzelmileg felkavaró. Ebből következik, hogy a gyermek alvás közben is, tudattalanul érzékeli, ami körülötte zajlik.

Vekerdy Tamás azt mondja a témáról, hogy azok a gyerekek, akik alvó, vagy félalvó állapotban átélik, hogy szüleik szexelnek, nyugtalanok, körbe-körbe rohangálnak, zaklatottak. Pszichológiai tesztek készítése során pedig viharról, birkózásról mondanak különféle történeteket. Egyedül képtelenek feldolgozni az élményt, és igazából nem is tudják nagyon hova tenni, ami történt.

A kisgyermek nem egy aszexuális személy, csak fejletlen a szexualitása. Létezik már gyermekkorban is a nemiség, hiszen már óvodásoknál is megfigyelhető, hogy felfedezik, ingerlik a testüket. De ha felnőttektől lát ilyesmit, számára az ijesztő, agresszív dolog, félelmet kelt. Nem érti, anya és apa mit csinálnak, miért, hiszen soha nem szoktak így viselkedni, és nem hallott még tőlük ilyen hangokat. Ha pedig már valamennyire felvilágosult szexuálisan, akkor is zavaró a dolog, hiszen a szüleit nem ebbe a szerepkörbe sorolja be. Elég csak arra gondolnunk, hogy a kamaszok, felnőttek is viszolyogva gondolnak arra, hogy szülei is szexelnek.

Az együttlét ez esetben hatalmas problémát is hordozhat magában, hiszen a gyermek itt nem tud kontrollálni, míg egy olyan esetnél, mikor rányit a szülőkre, be tudja csukni az ajtót. Akkor ott számára véget ér a történet, de ha egy szobában van a szülőkkel, akkor nem tudja ezt a kaput becsukni, kiszolgáltatott helyzetben van.

Sokan felháborodtak azon a fórumon, ahol leírta az édesanya a történetet, mert a gyermekek már túl nagyok, túl sok mindent tudnak már ebben az életkorban (a bejegyzésben egy 8 és egy 10 éves gyerekről tesznek említést).

Aki csak teheti, eleve rendezkedjen be úgy, hogy a gyerekbirodalom és a szülők szexuális tere teljesen elkülöníthető legyen.

A szexualitást sokan vegyítik egyéb dolgokkal is, például a meztelenséggel, a gyerekkel való együttalvással, stb.

A meztelenség rendkívül megosztó dolog, a média, az internet hatására sajnos a meztelen emberi test kizárólagos jelentése és funkciója a szexualitás. De nemcsak a szexhez kapcsolódik a meztelenség, hiszen fürdés, strandolás, szaunázás során legtöbbször nincs, vagy nagyon kevés ruha van az embereken. Éppen ezért otthon sem okvetlenül zaklatja fel a gyermeket, ha szüleit ruha nélkül látja.

Persze, amennyiben ez zavarja a kicsit, akkor tenni kell ellene. Földrajzilag is teljesen mások a szokások ezzel kapcsolatosan, vannak olyan országok, ahol egyáltalán nem csinálnak problémát abból, ha valaki meztelenkedik, más országokban viszont teljesen elfogadhatatlan, ha valaki ruha nélkül van mások előtt.

Forrás: divany.hu

Előző cikkBölcsődébe szoktatás
Következő cikkAz első 3 hónap hasgörcsei