Azt gondoljuk, hogy ha nem foglalkozunk a világ dolgaival és homokba dugjuk a fejünket, akkor a rossz események meg sem történnek. Sajnos ez nem így van. A világ nagyon kegyetlen és sokszor sötét. Ismernünk kell ezt az oldalát is ahhoz, hogy teljes képet tudjunk alkotni a világról az emberekről. Ez pedig a gyereknevelésben is fontos, hiszen nem tarthatjuk burokban a kicsiket. Előbb utóbb ők is rájönnek, hogy nem csupa rózsaszínű minden. Ha apránként válaszolsz a kérdéseire fel tud majd készülni arra, ami a nagyvilágban vár rá.

Hirdetés

Kína több tartományában is az emberek élete nem szól másról, mint a munkáról. Ami nagyon kevés. De ezért a kevés munkáért m,ég kevesebbet fizetnek. Az emberek mélyszegénységben élnek. Sokszor enni sem tudnak vagy a szemétből próbálnak keresgélni.

 

Ennek ellenére tisztességes emberek, próbálnak megélni abból ami van- de ez sokszor lehetetlen. Az emberek már 16 éves korukban munkába állnak. És ebben a korban már gyerekeket is szülnek. Gyerek pedig sok van, hiszen sem abortusz, sem pedig védekezési módszerek nincsenek, vagy megfizethetetlenek.

A szülők hideg, koszos sok esetben életveszélyes körülmények között dolgoznak. A pici gyereküket azonban nem tudják kire bízni- hiszen a nagyszülők vagy már nem élnek vagy ők is robotolnak valahol. A gyerekek így felügyelet hiányában szintén a gyárakban vannak a szülőkkel. Hogy ne érje őket baleset az anyák kikötözik őket.

Azért, hogy a gyerekek tudjanak játszani az anyák sokszor gumiköteleket használnak. Ha a picik le akarnak feküdni egy egy szakadt gyékényen megtehetik.

A szülők azért is viszik magukkal a kicsiket, mivel a mélyszegény területeken nagyon sok az emberrablás- főleg kisgyerekeket rabolnak el, hogy jó pénzért eladják őket.

Sok ember bevándorlóként érkezett az országba, nekik joguk sincs az óvodai vagy bölcsődei ellátáshoz. Így a gyerekek a szülőkkel vannak.

Ez a kisfiú a riksát vezető szülei mellett van nap, mint nap. Óvodára nem jogosultak, így a kisfiú egész nap lánccal kikötve az utcán van. Ezt a fotót látva azonban az egyik helyi óvoda igazgatója ingyenes felügyeletet ajánlott fel a kisfiú szüleinek. Sajnos azonban nagyon kevés gyermek ilyen szerencsés.

Forrás: dailymail

Hirdetés