Múlthét szerdán vesztettem el a 6 napos tökéletes babámat. Pénteken délután június 8.-án szültem, extra gyorsasággal. 11 perc alatt. Tökéletes, csodaszép 3400 grammos kis tökfej. apa, anya, nagytesó boldog. Két nap. Ennyi jutott összebújva, szeretgetve nekünk. Harmadik nap amikor megkérdeztem miért izzad és remeg elvették tőlem. Lélegeztetőre rakták és elaltatták. Többé nem tért magához. Egy órán belül a nicre kerültünk hétfőn hajnalban. Záporoztak a szavak, magas nátrium, gyenge szív, fertőzés lehet, agyi görcsök, nem tudjuk mi ez de agresszív.. közben ő békésen pihent, erőt adva nekem. Kedden reggel jön a telefon, megvan a baj.

Hirdetés

Ammóniamérgezés, 2400as érték, májtranszplantáció kéne, de nem lehet mert a méreg felfalta a központi idegrendszert. Menthetetlen. Aznap mindene oda lett kivéve a kicsi szíve. Annak a közelébe se ment a méreg. Végig ép maradt. Az én kicsikém tiszta szívecskéje. Szerda reggel, júni 13. Jön a főorvos. Már semmire sem reagál. Sem a pupillája, leszívásnál nincs köhögési reflex. Agyhalott a töki. Én pedig csak álltam mellette, néztem őt és az járt a fejemben, hogy itt sem vagyok. Otthon kéne lennem a már négytagú csodálatos családommal és biztosan felébredek. De a lelki teher, a súly megbénított. Próbáltam úgy csinálni mintha csak aludna. Olvastam a meséket, énekeltem a dalokat, meséltem a nagytesóról…szerda este 9 kor kereszteltük, 9.30 kor kézbe kaptam, 9.40 kor olyan gyorsasággal mint érkezett, távozott is. 10 perc. Békésen, nyugodtan a karjaimban. Na nem. úgy mint a filmekben, hanem szépen csendben, mindenféle dráma nélkül.

Átöleltem, szép álmokat kívántam, énekeltem neki. Csináltunk kéz és láblenyomatot, felöltöztettem, majd mielőtt még teljesen kihűlt volna rábíztam a főorvos úrra. A kezébe adtam a kis batyum. Ott és akkor, átadtam a szívem egy darabját is. Túléljük. Most a pokolban járok. De a férjem és a három évesem sziklaként áll a jobbomon. Erőt kérek az Istentől, hogy elviselhessem a következő heteket, a dns vizsgálatokat, a teszteket a meglévő gyermekemet, a temetést és minden procedúrát, hogy aztán a gyógyulás útjára léphessek.

Hirdetés